Haberler

Beyşehir Golü İçin 400 Bin Tl'lik Tekne

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Beyşehir İlçesine Geçerek Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'ü Makamında Ziyaret Etti.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısının ardından Ak Parti İl Başkanlığı ziyaret ettikten sonra Beyşehir ilçesine geçerek Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'ü makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Beyşehir Gölü'nde turizm amaçlı olarak kullanılmak üzere 400 bin TL'lik teknenin tahsis edileceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, buradaki ziyaretinin ardından Seydişehir ilçesine geçerek Seydişehir Cazibe Sulaması ve Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması'nın temelini attı.

16 bin 732 hektar tarım arazisinin sulamasını sağlayacak olan tesislerin açılışında konuşan DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Seydişehir Ovası Sulama Projesi'nin 36 milyon TL'ye, Suğla Ovası Sulama Projesi'nin de 28 milyon TL'ye ihale edildiğini söyledi. Bu projelerin 48 bin vatandaşa da istihdam sağlayacağını vurguladı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan liderliğinde hükümetin gece gündüz çalıştığını vurguladı. Türkiye'nin dünyadaki itibarının arttığını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi:

"Ekonomik krizi etkisi olmadan atlattık. Paramız pul gibiydi. 6 sıfırı attık. Paramız artık değerlendi. Merkez Bankası'nda da altın hariç 85 milyar dolar döviz var. IMF borcu 5.5 milyar dolara indi. Vatandaşa olan 13.5 katrilyon borcunu ödedik. 3 milyar dolarlık KEY ödemelerini vatandaşımıza iade ettik. 22 banka hortumlanarak fona devredilmişti. Devletin garantisinde olan mudilerin hesapları vardı. Onları da ödedek. Sadece İmar Bankası'ndan dolayı müdilere 8.5 milyar dolar ödedik"

TÜRKİYE ŞANTİYE HALİNE GELDİ

Türkiye'nin şantiye halinde olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, bakanlığa bağla 3 bin 500 şantiye de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türkiye'de Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandıracaklarını da ifade eden Bakan Eroğlu, "Türkiye'de Çevre Orman Bakanlığı olarak 900'den fazla tesisi açtık. Bunların 194'ü baraj. 141 yıldan beri hayal edilen Adnan Menderes Barajı'ndan tutun da Ermenek Barajına kadar 194 barajı açılışını yaptık. 25 milyon vatandaşa içme suyu götürdük. 10 milyon dekar araziyi modern sulama ile suladık. 2010 yılı sonuna kadar 23 milyon dekarlık alanda çalışma yapıp her tarafı ağaçlandırıyoruz. Belçika büyüklüğünde bir alanı Türkiye'de ağaçlandıracağız. Fidanları belediyelerimiz, muhtarlarımız talep ettiği zaman ücretsiz veriyoruz." dedi.

KUCAĞIMIZDA ÖLÜ YATIRIM PAKETİ VARDI

Geçmişte bir çok temel atıldığını ancak bitirilmediğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Geçmişteki iktidar temel atmış ama biten yok. 52 katrilyonluk bir ihale yapılmış. Bir baktık ki eksik projelerden, yanlış projelerden dolayı iş o parayla da bitmiyor. Toplam 82 katrilyonluk kucağımızda ölü yatırımlar paketi bulduk. 2003 yılında DSİ yatırım bütçesi 2 katrilyondu. Bu da işlerin bitmesi için 41 yıla takamül ediyordu. Ama şimdi biz buraya müteahitleri çağırıp pazarlık yapacağız. İşin bitiş tarihini ve saatini vereceğiz. Bu iki dev tesisin bütün işleri ile birlikte toplam maliyeti 100 trilyon civarında." dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının sonunda temeli atılan iki projenin 2014 yılında biteceğini hatırlatarak, işleri üstlenen firma yetkilileri İsmail Çelik, Şükrü Koçoğlu ve Doğan Özdoğan'ı kürsüye çağırdı. 2014 yılını vatandaşların ve kendisinin kabul etmediğini ifade eden Bakan Eroğlu, işlerin bitirilmesini bir yıl öne çekilmesini istedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ve firma yetkilileri Suğla Ovası Sulaması Projesi'nin 5 Mayıs 2013 saat 13.13'de bitilirilmesi, Seydişehir Ovası Sulaması Projesi'nin de 13 Ekim 2013 saat 13.13'te bitirilmesi için protokol imzaladı. Daha sonra şantiyelere canlı bağlantı yapılarak temeller atıldı.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title