Haberler

Beraat Kararını Yargıtay Bozdu

Güncelleme:

Bursa'da, başı kesilerek çöp konteynırına atılan transseksüelin katil zanlısının beraat kararını Yargıtay bozdu.

Bursa'da, Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan transseksüelin katil zanlısı olduğu iddiasıyla 11 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden sanığın cezasına Yargıtay'dan bozma geldi. İlamda, eksik incelemeyle hüküm kurulduğunu gerekçe gösteren yüksek mahkeme, sanığın tekrar yargılanmasını istedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca bir his saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen S.Ö. (32), geçen sene haziran ayındaki son duruşmada beraat etti. Başından ayrılan gövdesi çöp konteynırına atılan Eda Yıldırım'ın (38) katil zanlısı olduğu iddiasıyla 11 aydır tutuklu bulunan S.Ö.'nün beraatine karşı çıkan Eda Yıldırım'ın ağabeyi, dosyayı temyize götürdü. Yıldırım'ın ağabeyi, kardeşinin hunharca öldürülmesi olayının faili olduğu iddiasıyla yakalanan S.Ö.'nün cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Her celsede Eda Yıldırım ile ilişkiye girdiğini, fakat kesinlikle öldürmediğini savunan S.Ö.'nün dosyası Yargıtay'dan döndü. Mahalli mahkemenin kararını inceleyen 1. Ceza Dairesi, sanığın savunmasında maktulle en son 22 Şubat 2009'da araba içinde iki kez cinsel ilişkiye girdiklerini, ondan sonra kendisine hiç bir şekilde ulaşılamadığını, ekspertiz raporunda belirtilen bulguların cinsel ilişki esnasında bulaşmış olabileceğini savunmasına rağmen, maktulün tırnak örneği üzerindeki sürüntü, araçtaki peçeteden alınan spermlerin kaç gün önceye ait olduğu, bu bulguların kaç gün boyunca delil unsurlarını koruyabileceği ve maktulün ölüm tarihinden kaç gün önce bırakılmış olabileceği hususlarına açıklık getirilmesini istedi. Sanığın beyanlarının doğruluğu ve hukuki durumunun buna göre değerlendirilmesi gerektiğini işaret eden yüksek mahkeme, eksik incelemeyle hüküm kurulduğu için mahalli mahkemenin bu kararını bozdu. Sanık, önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.

POMPACI, BAŞI KESİK TRASSEKSÜELİN KATİLİ OLDUĞU İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bilindiği gibi 3 yıl önce merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokağı üzerinde başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılmış halde bulunan transseksüelin Eda Yıldırım olduğu parmak izinden yola çıkılarak belirlendi. Silikonları patlatılan transseksüelin otomobilindeki peçetede bulunan sperm örneklerinden yola çıkan polis cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla bir su firmasında pompacı olarak çalışan S.Ö.'yü gözaltına aldı.

Sorguda olduğu gibi her duruşmada da hakkındaki iddiaları yalanlayan S.Ö., ifadesinde Eda Yıldırım ile askerdeyken tanıştığını belirterek, "Olay günü onu otelden aldım. Pikniğe gittik. Arabayı benim kullanmamı istedi. Araç içinde ilişkiye girdik. Ter içinde kaldım. Spermlerin bana ait olduğu doğrudur. Çünkü onunla ilişkiye girdim. Ama onu kesinlikte öldürmedim. Daha sonra da otele bıraktım. Kendisini 9 yıldır tanırım. Suçsuzum" diyerek kendini savunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münevver Karabulut Eda Yıldırım Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title