Haberler

Belediyenin Hedefi 300 Bin Ton Asfalt

Güncelleme:

Van Belediyesi, geçen yıllarda alt tabakalarını bitirdiği İskele, Sıhke, Cem Emir ve Eski Cezaevi caddelerinin son kat asfalt çalışmalarına başladı.

Van Belediyesi kenttin önemli yollarında çalışmalar başlattı. Tamamlanan çalışmaların ardından kenttin en önemli caddelerinden olan Sıhke, İskele, Cem Emir ve Eski Cezaevi caddelerinde asfalt çalışmalarına başlayan belediye ekipleri bu yolları uluslar arası standartlara uygun hale getirecek.

Bu yollardaki çalışmalarının startını İskele Caddesi Beşyol mevkisinde vererek asfalt serimine başlayan ekipler İskele sahiline kadar olan çift şeritli yolda toplamda 14 kilometrelik asfalt yapacak. Buradaki yolun tamamlanması ardında Sıhke Caddesi ve Cem Emir caddesine geçecek olan ekipler bu yollarda da 6 kilometrelik asfalt serimi yapacak.

Belediye, bu yolların aşınma tabakası asfalt serimini tamamlayarak yollar uluslar arası standartlara uygun hale getirilerek halkın hizmetine sunulacak. Ayrıca hedeflenen 250 bin tonluk asfalt seriminin hava şartlarının elverişli olması durumda 300 bin tona çıkarılacak. Çalışmalarına başlayan belediye ekipleri yurttaşların yoğun ilgisi ve memnuniyeti ile karşılanarak çalışmaları büyük bir ilgi ile takip ediyor.

"Asfalt serimini 300 bin tona çıkaracağız"

Belediye Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran 2013 yılı programı için 250 bin ton asfalt ihalesi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bugüne kadar kentin değişik mahallelerindeki asfalt çalışmalarını kent merkezine almış bulunmaktayız. Kent merkezinin 3 önemli caddesinde aşınma tabakası ve asfalt çalışması yapacağız. 2013 yılı sonuna kadar kentin bütün ana yollarını sorunsuz bir şekilde asfaltlamayı hedefliyoruz. Üç önemli caddeden biri olan İskele Caddesini İskele sahiline kadar olan gidiş geliş olmak üzere çift şeridinde toplamda 14 kilometre asfalt yapacağız. Sonrasında Sıhke caddesinin 3 km'lik bölümünün asfaltını yapacağız. 3 kilometrelik diğer bir yollumuz olan Cem Emir Caddesini ve bu caddeye bağlı birçok sokağında asfaltını yaparak tamamlayacağız. Bu yollarda toplamda 20 kilometre asfalt yapılmış olacak. Hava şartlarının uygun gitmesi doğrultusunda 250 bin tonluk asfalt serimini 300 bin ton'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

"15 bin m2 parke taşı, 50 bin m2 kaldırımı tamamlayacağız"

Parke taşı ve kaldırım çalışmalarına da değinen Kıran, "Şehir merkezinin çoğu yerinde ise parke taşı çalışmasını bitirmiş durumdayız. Kent merkezinde kalan bazı yerlerinde ise devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yapacağımız parke taşı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 15 bin metre kare parke taşı çalışmamızı tamamlamış olacağız. Programımızın başında 50 bin metre kare kaldırım çalışması hedeflemiştik. Bunlarında birçoğunu tamamladık. Kasım ayı ile birlikte bu kaldırım çalışmasında tamamlamış olacağız''dedi

Çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini dile getiren 52 yaşındaki Ali Dağ, "İstasyon mahallesinde oturmaktayım ve 35 yıldır Van'da oturuyorum. Van'ın her köşesinde olduğu gibi bizim mahallenin sokakları ve yoları da yapıldı. Herkes yapılan hizmetlerden çok memnundur. Bu belediyeden çok memnunuz " dedi. Naif Bucağ adlı şahıs ise 20 yıldır Van'da oturduklarını ancak bugüne kadar böylesi bir çalışma görmediklerini belirtti.

22 yıl boyunca Van'da Bekir Kaya gibi çalışan belediye başkanına şahit olmadıklarını söyleyen İsmail Güneş isimli ve Seyithan Uyar ise çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cem Emir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title