Haberler

BDP ve DTK Heyeti Suriye'ye Geçti

Güncelleme:

BDP ve DTK üyeleri,çatışmalarda oğlu öldürülen PYD lideri Salih Müslim'e taziye ziyareti için Kobani olarak bilinen Aynel-Arap ilçesine geçti.

HEYET SURİYE'YE GEÇTİ

Suriye'de öldürülen PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim'in oğlu, 20 yaşındaki Şervan Müslim taziye ziyareti için BDP ve DTK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısından Kobani olarak bilinen Aynel-Arap ilçesine geçti.

Aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğrul, BDP milletvekilleri İbrahim Binici, Nazmi Gür, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan ile BDP'li üst düzey yöneticilerden oluşan 10 kişilik heyet, 4 otomobille jandarma uygulama noktasından pasaport göstererek Suriye'ye geçiş yaptı.

Güvenlik güçlerinin sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, Suruç'un Mürşitpınar Köyü'nün hemen karşısında bulunan Suriye'nin Ayn-El Arap ilçesine geçen BDP ve DTK heyeti, Suriyeli Kürtler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Suriye'ye geçişten önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan DTK Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk, PYD lideri Salih Müslim'e taziye dileklerini ileteceklerini belirterek, "Taziye, hem de Rojava'daki Kürt halkının mücadelesinin yanında olduğumuzu göstermek için Kobani'ye gideceğiz. Rojava Kürt halkının geleceğini yönelik kararlılığını alkışlıyoruz. Bugün Rojava'da Kürtler saldırgan halk değildir. Toprak, aileleri ve geleceğini savunmaya yönelik bir devrim mücadelesi veriyor. Bugün bu devrim Ortadoğu siyasetinin geleceğini belirleyecek önemli bir devrimdir" dedi.

Özel izinle Suriye topraklarına geçen 10 kişilik heyetin 5 saat kaldıktan sonra saat 17.00 sıralarında yine Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye döneceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Türk Nazmi Gür Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title