Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Cer Modern'de "Meksikalı Dünyalar.25 Çağdaş Fotoğraf Sanatçısı" sergisi ziyaret edilebilecek.

Cer Modern'de "Meksikalı Dünyalar: 25 Çağdaş Fotoğraf Sanatçısı" sergisi ziyaret edilebilecek.

Farklı kuşaklardan 25 sanatçının dünyayı yansıttıkları eserlerden oluşan sergi, 16 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Başkent sinemalarında da bu hafta 8 film seyirciyle buluşacak.

Haftanın ilk yapımı gerilim türündeki "205: Korku Odası" beyaz perdeye gelecek. Jennifer Ulrich, Julia Dietze, Andre Hennicke'nin başrolleri paylaştığı filmin yönetmenliğini Rainer Matsutani'nin yaptığı filmde, babasının baskısından kurtulmak üzere evden ayrılarak yurtta kalmaya başlayan üniversite öğrencisi genç bir kızın kaldığı 205 nolu odada bilmediği ürkütücü olaylar yaşaması konu ediliyor.

İki hayat arasında kalan bir kadının hikayesini anlatan "Barbara" adlı film de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 1980'ler Doğu Almanya'da yaşananları konu eden filmin yönetmeni "Gümüş Ayı" ödüllü Christian Petzold. Film, 31. İstanbul Film Festivali'nde "Dünya Festivallerinden" bölümünde seyirciyle buluşmuştu.

Dram filmi "Hizmetkar Albert Nobbs" seyircinin karşısına çıkacak. Glenn Close'a bu yıl 6. Oscar adaylığını getiren filmin yönetmenliğini, yakın dönemin oldukça başarılı televizyon işlerinden biri olan "In Treatment" dizisinde de imzası olan Rodrigo Garcia yaptı. Istvan Szabo hikayesinden Gabriella Prekop, John Banville ve başroldeki Glenn Close tarafından senaryolaştırılan film, 84. Akademi Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu ve en iyi makyaj dalında aday gösterildi.

Filmde, erkek görünümüyle Dublin'in en ünlü otellerinden birinde uşak olarak çalışmaya başlayan Nobbs adlı bir kadının çok uzun yıllar cinsiyetini saklamayı başarması ve hayatını bir erkek olarak inşa etmesi anlatılıyor.

Gelecek zamanda geçen gerilim bilim kurgu filmi "İsyan"ın başrollerini Guy Pearce ve Maggie Grace paylaşırken filmin senaristliğini ve yönetmenliği James Mather ve Stephen St. Leger yapıyor.

Beyaz perdeye gelecek bir diğer korku filmi "Ölüm Uykusu"nun yönetmenliğini [Rec] ve [Rec]2 filmleri ile hatrısayılır hayran kitlesi edinen Jaume Balaguero üstlenirken, senaryo ise Alberto Marini'ye ait. Başrollerde ise İspanya sinemasının gözde iki oyuncusu Luis Tosar ve Marta Etura yer alıyor. Filmde, psikopat bir apartman görevlisi ve aynı binada yaşayan hayat dolu neşeli apartman sakini Clara'nın yaşadığı kovalamaca konu ediliyor.

Ismael Ferroukhi'nin ikinci uzun metraj filmi olan "Özgür Adamlar", II. Dünya Savaşı sırasında Younes isminde Cezayirli bir göçmenin hikayesine odaklanıyor. Younes, savaşta hayatta kalmak için Paris polisiyle iş birliği yapar fakat bir Yahudi ile olan dostluğu ortaya çıkınca, hedef tahtası olur. Artık canı pahasına da olsa dostu Ben Ghabrit'i korumak, hayattaki tek amacıdır. Fakat ne yaparsa yapsın dostunun yakalanmasına engel olamaz. Bir Yahudi'nin gördüğü eziyet ve zulüm karşısında, bir zamanlar sıradan bir göçmen olan Younes artık bir özgürlük savunucusuna dönüşür. Ismael Ferroukhi'nin Alain-Michel Blanc ile senaryosunu beraber kaleme aldığı Fransız filmi Morocco ve Paris'te geçen sahneleri ile II. Dünya Savaşı'nın tüyler ürperten atmosferine seyirciyi geri götürüyor.

Romantik komedi filmi olan "Sahte Gelin"in başrollerini Kelly MacDonald, Alice Eve ve David Tennant üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise daha ziyade televizyon işleriyle tanınan Sheree Folkson oturuyor.

Bu haftanın ikinci romantik filmi olan "Yasak Aşk"ta ayrıca tarihi öğeler de bulunuyor. Danimarka, İsveç, Almanya, Çek Cumhuriyeti ortak yapımı olan filmde başrollerde Mads Mikkelsen, Alicia Vikander ve David Dencik seyirci karşısına çıkacak.

-Sinemalar-

Metropol: "İsyan", "İnanılmaz Örümcek Adam", "Vahşiler", "205: Korku Odası", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor",

"Piranha", "Entelköy Efeköy'e Karşı".

Optimum: "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "İnanılmaz Örümcek Adam",

"Dedektif Dee ve Gizemli Alev", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Entelköy Efeköy'e Karşı", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "205: Korku Odası", "İsyan",

"Karanlık Gölgeler".

Kızılay Büyülü Fener: "İnanılmaz Örümcek Adam", "205: Korku Odası",

"Vahşiler", "Cinnet Gecesi", "İsyan", "Sahte Gelin", "ATM", "Faust',

"Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Aşk Perisi", "Özgür Adamlar".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Entelköy Efeköy'e Karşı", "Ruh Eşim",

"Sezar Ölmeli", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "İnanılmaz Örümcek Adam",

"Bu Dans Senin".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Buz Devri Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title