Haberler

Basın Konseyi Diyarbakır'da Tutuklu Gazetecileri Ziyaret Etti

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit başkanlığındaki bir heyet Diyarbakır'a gelerek tutuklu gazetecileri temsilen 3 gazeteci ile görüştü.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit başkanlığındaki bir heyet Diyarbakır'a gelerek tutuklu gazetecileri temsilen 3 gazeteci ile görüştü. Görüşmenin ardından heyet, gözlemlerini gazetecilerle paylaştı.

Basın Konseyi heyeti, tutuklu gazeteciler ile yaptıkları görüşmelerin ardından, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne gelerek, basın açıklaması düzenledi. Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit yaptığı açıklamada, Diyarbakır Ceza ve Tutukevi'nde bulunan 3 tutuklu gazeteci ile görüştüklerini söyledi. Tutuklu gazetecilerin, kendi kendilerini her türlü koşulda yaşamaya alıştırdığını belirten Birgit, "Üçü de, terör örgütü suçlusu olmadıklarını ve ifade özgürlüğünü savunduklarını söyledi. Bizim de altını çizmek istediğimiz bu eğer şiddet kullanmıyorsa, eğer saldırıya yöneltmiyorsa, okurlarını, izleyicilerini gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır, hem kendisi halka haber verme işlevini yerine getirmelidir, hem de halkın haber alma ihtiyacını yine aynı şekilde karşılamış olmalıdır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün seçim bildirgesindeki vaatlerine karşın son yıllarda tamamen tersine bir durum alarak gazetecileri susturma yoluna gittiğini ileri süren Birgit, Başbakan'ın özel yetkili mahkemelerin kaldırılması yönündeki açıklamalarını da değerlendirdi. Kurulacak yeni mahkemelerin özel yetkili mahkemeleri aratmayacağını kaydeden Birgit, "Çünkü Türkiye'de, özel yetkili mahkemelerden arkaya gittiğimiz zaman devlet güvenlik mahkemeleri vardı, ondan önce de zannediyorum istiklal mahkemeleri vardı. Ülke ileriye doğru gittikçe, çağ atladıkça, bu tür mahkemeler isim değiştirerek, bizim gibi gazetecilerin üzerinde birer tehdit kılıcı olarak ürüyor. Buna karşı Diyarbakır, İstanbul, Edirne, Van demeden ülkenin tüm yurttaşları olarak direnmek durumundayız" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Basın Konseyi Üyesi Turgut Kazan ise, ifade özgürlüğünü kullanan insanların cezaevine konulduktan sonra cezaevlerindeki koşulların iyi mi kötü mü olduğunu tartışmanın kendisine göre ikinci planda kalacağını ifade etti. Kazan, "Bir kere temel sorun ifade özgürlüğünü kullandığı için insanların zindanlara tıkılmamasıdır. Türkiye'de cezaevlerinin en tipik örneği Şanlıurfa'da yaşananlardır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Orhan Birgit Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title