Haberler

Balyoz Sanığı Albay Suçlamaları Reddetti

Balyoz Davası'nda tutuklu sanığı Albay Hasan Özyurt tutuklanmadan önce Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Gediz Fırkateyni'nin komutanı olduğunu belirterek, dava dosyasında bulunan dijital verilerin sahte olduğunu söyledi.

Balyoz Davası'nda tutuklu sanığı Albay Hasan Özyurt tutuklanmadan önce Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Gediz Fırkateyni'nin komutanı olduğunu belirterek, dava dosyasında bulunan dijital verilerin sahte olduğunu söyledi. Sanık Özyurt, "Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına katıldım. Bir çok gemi kaçırma olayını önledim. Kaçmamı gerektirecek yanlış bir şey yapmış olsaydım o zaman kaçardım. Türk subayı işte böyle yetiştiriliyor" dedi.

Balyoz Davası'nda hakkındaki suçlamalara yurtdışından gelerek ilk kez cevap veren Deniz Kurmay Albay Mehmet Cenk Dalkanat suçlamaları reddetti. Tutuksuz sanık Dalkanat, Almanya'da NATO Kapalı ve Sığ Sularda Mükemmeliyet Merkezi'nde görevli olduğunu belirterek, "Kimseden kanun dışı emir almadım, vermedim, İddianameye kanıt olarak gösterilen sahte dijital belgeleri hazırlayanların bulunup şiddetle cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu. "Dijital belgeler, iftira atmak için düzenlendiğini bas bas bağırıyor" diyen Dalkanat "Suga Harekat Planı'nı duymadım. Herhangi bir toplantıya katılmadım, rapor hazırlamadım" dedi. Kendisinin hazırladığı iddia edilen belgelerin askeri yazım kurallarına uymadığını anlatan sanık Dalkanat "Bunları ancak cahil sahte üretim çetesi yapabilir. Bu iftiraları ancak vatan haini, kansız, sütü bozuklar atabilir. Ailem iftiralara karıştırılmıştır" dedi. Tutuklu sanık Albay Levent Kerim Uça suçlamaları reddederken "Aykırı düşüncelerin kıyısından geçmemiş, ülkesine hizmet eden bir askerim. Bir masumu bu iddialarla yargılamak cezaların en ağırdır" diye konuştu. İddianameyi eleştiren Uça "İddianamedeki hayal gücüne pes dedim. Yapmadığm bir şeyi yapmadığımı izah etmenin sıkıntısı içindeyim. İmzasız dijital kayıtlarla, özgürlüğümden mahkum ediliyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR ÇOK GEMİ KAÇIRMA OLAYINI ÖNLEDİM"

Tutuklu sanık Albay Hasan Özyurt dava kapsamında tutuklanmadan önce son fiili görevinin Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Gediz Fırkateyni'nin komutanı olduğunu belirtti. Sanık Özyurt 2009-2011 yılları arasında TCG Gediz komutanlığı görevi sırasında Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına katıldığını anlattı. Sanık Özyurt, "Bir çok gemi kaçırma olayını önledim ve çok sayıda deniz haydutunu etkisiz hale getirilmesini sağladım. Son olarak da Libya açıklarında 3 ay süre boyunca Ambargo Harekatı'na iştirak ettim. Bu faaliyetlerin her birinde görev kapsamında kullanmam için şahsıma 3 milyon dolar nakit ödenek tahsis edilmiştir. Bu cümleyi içinde bulunduğumuz bu şartlar çerçevesinde üzülerek söylemek zorunda kalıyorum. Kaçmamı gerektirecek yanlış bir şey yapmış olsaydım o zaman kaçardım. Türk subayı işte böyle yetiştiriliyor. Annem, babam ve diğer büyüklerimden aldığım terbiyenin ana fikri 'Öleceğini bilsen doğruyu söyleyeceksin, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayacaksındır'. Ben böyle yaşadım ve yaşayacağım. Aynısını şahsıma bu iftiraları atan ve onlara alet olan kişilere, Türk milletinin huzurunda söylüyorum. Doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayın, Annelerinizi ve babalarınızı utandırmayın. Bir gün başınıza kötü bir şey geldiğinde bu benim başıma neden geldi diye soramayacaksınız bile, çünkü içten içe nedenini bileceksiniz" ifadelerini kullandı. 14 yaşında Deniz Lisesi'ne girdiğini anlatan sanık Özyurt savunmasına şöyle devam etti:

"Bu millet o günden bu yana beni yedirdi, giydirdi, yetiştirdi. Yurt içinde ve yurt dışında okullara, kurslara gönderdi, üniforma giydiğim 29 yılın 12-13 senesi sadece eğitimle geçmiştir. Görevdeki eğitimim için yapılan masrafları saymıyorum bile. Kısacası üzerimde kelimenin tam anlamıyla tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Şahsımın uğradığı haksızlıklar bir yana milletin uğradığı bu haksızlık nasıl telafi edilecektir? Bu millet yetiştirdiği değerleri çöpe atacak kadar zengin midir? Bu iftirayı atanlara sesleniyorum, bana göre suçunuz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekten dolayı vatana ihanete tam teşebbüstür. Umarım bu suçtan yakalandığınızı ve yargılandığınızı görmeye ömrüm yeter."

Deniz Harp Okulu Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olduğunu söyleyen sanık Özyurt dava dosyasında bulunan dijital belgelerin sahte olduğunu belirtti.

Sanık savunmasının alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cenk Türkiye Somali Gediz Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title