Haberler

Bakü'de Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında Azerbaycan-Türkiye ilişkileri konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında Azerbaycan-Türkiye ilişkileri konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan'dan akademisyenler katıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında Azerbaycan- Türkiye ilişkileri" konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı.

"Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında Azerbaycan- Türkiye ilişkileri" konulu toplantı, Azerbaycan Uluslararası İlişkilerin Analizi Merkezi'nde İbni Haldun Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlendi.

Yuvarlak masa toplantısına Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan'dan akademisyenler katıldı.

Uluslararası İlişkilerin Analizi Merkezi Başkanı Ferit Şefiyev, dünyada karmaşık süreçlerin yaşandığı bir dönemde Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha önemli hale geldiğini söyledi.

Şefiyev, 2. Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin Azerbaycan'a sağladığı manevi ve siyasi desteklerden, Azerbaycanlı subayların Türkiye'de eğitilmesinden bahsederek, "Bu yıl Türk Devletleri Teşkilatının (TDT), Nahçıvan Anlaşmasının 15. yılı olacak. TDT artık uluslararası bir kuruma dönüştü. TDT daha gelişmiş ve güçlü kurum haline gelecektir." şeklinde konuştu.

İbni Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, üniversite olarak Türk devletlerine büyük önem verdiklerini bunula ilgili Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduklarını söyledi.

Arkan, İbni Haldun Üniversitesi hakkında bilgiler paylaşarak, "Türk devletlerinden yaklaşık 30 üniversite ile anlaşma imzaladık ve bunları da somutlaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Dünya olarak kaotik bir dönemden geçildiğini belirten Arkan, "Bunun bizim ülkelerimize de bir tehdit ve risk oluşturduğunun derinden farkındayız. Dolayısıyla geleceğin daha iyi olabilmesi için akademisyenlerin, kendi aralarındaki işbirliğini, ülkelerimizin geleceğini inşa edecek şekilde kuvvetlendirmesi gerekiyor." diye konuştu.

Toplantıda Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yüce, İbni Haldun Üniversitesi Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sarı, Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Araz Aslanlı, Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi Dış Politika Analizi Bölümü Başkanı Dr. Cavid Veliyev, Hazar Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Telman Nusretoğlu, Azerbaycan İktisat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nazım Cafersoy ve diğer akademisyenler, sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Azerbaycan Türkiye Bakü Dış Politika Politika Güncel Haberler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

Bakmadan Geçme

Aydın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aydın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Antalya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Antalya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ankara Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ankara Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Amasya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Amasya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Aksaray Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aksaray Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ağrı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ağrı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Afyonkarahisar Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Afyonkarahisar Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adıyaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adıyaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adana Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adana Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Arefe Günü kurban kesilir mi? İspanya - Hırvatistan maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İspanya - Hırvatistan maçı ne oldu? İspanya - Hırvatistan maçı CANLI izle! (EURO 2024) İspanya - Hırvatistan EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? #9917 Macaristan - İsviçre maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Macaristan - İsviçre maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? TRT 1 internetten neden izleyemiyorum, TRT 1 çöktü mü? #129300 Macaristan - İsviçre maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Macaristan - İsviçre maçı ne oldu? #9917
Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title