Haberler

Bakan Kılıç, Kenan Sofuoğlu'nu Kabul Etti

Kılıç.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve annesi Nurhayat Sofuoğlu'nu makamında kabul etti.

Kılıç: "KENAN'I EKRANDA İZLERKEN ONUNLA BİRLİKTE BİZ DE SAĞA SOLA EĞİLİP BÜKÜLÜYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve annesi Nurhayat Sofuoğlu'nu makamında kabul etti. Ardından Kılıç, Kenan Sofuoğlu ile birlikte kameraların karşısına çıktı.

Kılıç, "Kenan her yönüyle örnek bir sporcu ve son başarısı dünya şampiyonluğu oldu. Bu anlamda bir kere daha gururumuz oldu. Bizi her etkinlikte ister Avrupa Şampiyonası düzeyinde olsun ister dünya şampiyonası düzeyinde olsun isterse bölgesel müsabakalarda olsun bayrağımızı gururla dalgalandırma başarısını gösteren her sporcumuzu Türk milleti adına bir övünç meselesi olarak kabul ediyoruz" diye konuştu.

Sofuoğlu'nun Türklerin biraz yabancı olduğu ancak önemli bir dalda büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Kılıç, "Son olarak dünya şampiyonasında 'dünya madalyası'nı kazanarak ülkemize geri dönüş yaptı. Kenan motosikletin üstündeyken aynı heyecanı biz de onunla birlikte paylaşıyoruz. Bunda sporcu bir aileden gelmesinin çok büyük etkisi var. Bu aile bu spor için acılar da yaşayan bir aile aslında. Bu yönüyle bakıldığı zaman Kenan'ın bu spordaki ısrarı, aynı zamanda annesinin müsaadesi çok önemli. Bu aileyle biz gurur duyuyoruz. Kendisini dünya motosiklet şampiyonasında kazandığı şampiyonluk için kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kenan'ı ekranda izlerken adeta onunla birlikte bizde sağa sola doğru heyecandan eğilip bükülüyoruz. Ama nihayetinde her defasında düşmeden kalkmayı ve şampiyon olmayı başarıyoruz" diyen Kılıç, şunları kaydetti: "Kenan'dan yeni dönemde beklentimiz olacak. Gençlerimize yönelik motosiklet eğitimlerine Kenan Sofuoğlu markasıyla katkı sağlamasını ondan isteyeceğiz. Böylece Türkiye'nin her bölgesinde yeni Kenan'ların yetişmesine katkılar sunmasını kendisinden isteyeceğiz. İnanıyorum ki Kenan da bu çabalara katkı verecektir. Çünkü motosiklette çok sayıda branş var. Bu branşların her birinde yarışacak sporcularımız olursa şayet Türkiye'nin adı çok daha fazla platformda seslendiriliyor olacak."

SOFUOĞLU, ŞAMPİYON OLDUĞU KASKI, BAKAN KILIÇ'A HEDİYE ETTİ

Bakan Kılıç'a teşekkür eden Kenan Sofuoğlu, "Çünkü 2012 sezonunda yarışacağım zaman yaşadığımız bir tecrübesizlik vardı. Farklı bir kategoride yarışmıştım ve bütçe sıkıntısı yaşadım. 2012'de çok iyi imkanlarla yarışmak istiyordum. Sezonun başında Sayın Bakan Bey sağolsun bize yardımcı oldu ve iyi bir takıma gitmeme vesile oldu. Böyle bir destekle de 2012'de çok iyi bir takımda yaşadım. Rakiplerime nazaran motosikletim en hızlı motorlardan biriydi. Bu motosiklette beni dünya şampiyonluğuna taşıdı. Kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.

"Son bir kaç yıldır ülkemizde motor sporlarına destek çok büyük" diyen Sofuoğlu, "Bakanlığı ve federasyona katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi. Sofuoğlu, bu sezon Avusturalya'daki ilk yarışında kazandığı kaskı Bakan Kılıç'a hediye etti. Bakan Kılıç ise, "Vitrinden satın alınmış bir kask değil şampiyon olunmuş bir kask bu. Kenan bunun kişisel müzesi için ne zaman isterse geri vermeye hazırım. Ama o zamana kadar bakanlığımın en görünür yerinde duracak" diye konuştu. Kaskında Osmanlı tuğrasıyla sembolüyle yarışan Sofuoğlu, "54'de Sakarya'nın plakası ve Sakarya'nın yıldız Kenan. Samsunlu olsaydı 55 yazacaktı, 54'te kaldı" dedi.

"kaskın içindeki havayı kokladığınız zaman ne hissedersiniz?" şeklindeki sorusuya ise Kılıç, "Kenan kokuyor. Kenan'ın kokusuna biz razıyız, şampiyon kokusu" karşılığını aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Sofuoğlu Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title