Haberler

Ayvacık'ta Develer Depremzedelere Moral İçin Güreştirildi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde depremzedelere moral için düzenlenen deve güreşlerinde 186 deve güreşti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde depremzedelere moral için düzenlenen deve güreşlerinde 186 deve güreşti. Manisa, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale'den katılan develerin güreşlerini yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Ayvacık Belediyesi Arenası'nda düzenlenen deve güreşlerinde Ege Bölgesi'nin pehlivan develeri depremzedelere moral olması için güreştirildi. Güreşlerde 6 kupalı güreş de sahiplerini buldu.

Deve güreşlerini izleyen binlerce kişiye konuşan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, deve güreşlerinin Ege Bölgesi'ndeki turizm kentlerinin geleneksel kültürel etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Deve güreşlerini bölgede yaşanan depremden etkilenen depremzedelere moral olması adına düzenlediklerini ifade eden Şahin, "Bu güreşleri depremzedelere ve halkımıza moral olması adına düzenledik. Depremden zarar gören köylülerimiz de burada. Halkımızın biraz daha movitasyonu artsın ve stresten uzaklaşsın diye bugün bu organizasyonu yaptık" dedi.

Deve güreşlerinden de bahseden Şahin, "Önceden bu bölgede develer yük taşımacılığında kullanılırdı. Bunların içinde pehlivan deve diye yetiştirilen develer var. Onlarda sadece güreşler için yetiştiriliyor. Dolayısıyla ilçemiz Ayvacık'ta da potansiyel var. Bu güreşleri sevenler var. O yüzden bu güreşleri düzenledik. Ege Bölgesi'nden gelen onlarca deve burada buluştu. Ege Bölgesi'nden gelen 170 deve burada. Bunlar eşleştirilip güreştiriliyor. Halkımız bu tür organizasyonları seviyor. Bu güreşlere talep de fazla. Ege Bölgesi'nde özellikle cumartesi ve pazar günleri bu güreşler düzenleniyor" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ünal Şahin Çanakkale Ayvacık Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title