Haberler

Avrupalı Zonguldaklılar Derneği'nden Anlamlı Ziyaretler

Avrupalı Zonguldaklılar Derneği tarafından Zonguldak ve ilçelerinde faaliyette bulunan engelsiz yaşam merkezlerine çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Avrupalı Zonguldaklılar Derneği tarafından Zonguldak ve ilçelerinde faaliyette bulunan engelsiz yaşam merkezlerine çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen'de faaliyetlerini sürdüren Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu üyeleri 10 günlük Türkiye ziyaretlerinde Zonguldak ve ilçelerinde faaliyette bulunan Engelsiz Yaşam Merkezlerini ziyaret ederek geçtiğimiz aylarda kadın kolları tarafından Almanya'da organize edilen dayanışma gecesinde elde edilen geliri il ve ilçelerde ki bazı merkezlere bağışladılar.

Zonguldak, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Ereğli, Alaplı, Örmeci Köyü ile Kozlu'da ki Engelsiz Yaşam Merkezlerini, Huzur Evleri ile Fiziksel, Zihinsel ve Bedensel Engelli çocuklar ile korunmaya muhtaç çocuklarının kaldığı evleri tek tek ziyaret eden heyet buralara hem ziyaretlerde bulundu hem de gerek nakdi gerekse çeşitli ihtiyaçları temin ederek çeşitli bağışlarda bulundular. İlçelerdeki kaymakamları da ziyaret eden heyet daha sonra Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret ederek yapılan ziyaretler hakkında Çınar'a bilgi sunumunda bulunuldu.

Organize edilen programla ilgili bilgi veren Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Türkan Çördük, "Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren kadın kolları başkanlığımız tarafından Almanya'da organize edilen kadınlar matinesinde alınan karar geri elde edilen geliri memleketimizde ki çeşitli kurumlara aktarmak için bu tür bir organizasyon gerçekleştirdik. Derneğimiz bu tür çalışmalara aralıksız imza atmaya devem edecektir" dedi.

Avrupa Zonguldaklılar Derneğinin gerçekleştirmiş oldukları anlamlı ziyaretlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çınar, "Duyarlı davranışlarınızdan dolayı heyetinize çok teşekkür ediyorum. Gerek yurt dışında yaşayan ve gerekse ülkemizde yaşayan vatandaşlar olarak bir bütünüz ve bunun örneğini de bu etkinliklerden görmüş bulunuyoruz. Derneğinizin başarılarının devamını diliyor, kurumlarımıza yaptığınız katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ali Çınar Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title