Haberler

Antalya Yurdakul: Yargılamanın Sonucunu Bekleyeceğiz

Yurdakul: Yargılamanın sonucunu bekleyeceğizMHP MYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Yurdakul: Yargılamanın sonucunu bekleyeceğiz

MHP MYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi gelişmeleri değerlendirdi. FETÖ'ye yönelik soruşturmada MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Ersan Satılmış'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak yöneltilen soruya yanıt veren Yurdakul, bağımsız yargılamanın sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

MHP Antalya İl Teşkilatı'nda İl Başkanı Mustafa Aksoy'un açılış konuşmasıyla baylayan bayramlaşma töreninde Ahmet Selim Yurdakul gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ'nün darbe kalkışmasının üzerinden iki ay geçtiğini bildiren Yurdakul, bu darbe kalkışmasının siyasi ayağının da bir an önce ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi.

FETÖ'nün silahlı kuvvetler, yargı, eğitim, kamu kuruluşları ve siyasi alanlar gibi birçok yerde yerleşmiş olduğunu belirten Yurdakul, 'FETÖ'nün elebaşlarının, Yurtta Sulh Konseyi'nin elebaşlarının, tüm ekiplerinin ve sempatizanlarının bir an önce ortaya çıkartılması ve bunların siyasi uzantılarının yani eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı, bu darbe sonucunda siyasi alanda yer alacak tüm aktörlerin elebaşlarıyla birlikte ortaya çıkartılması gerekir ki, ileride yüce Türk milletine karşı böyle bir olay gelişmesin" dedi.

Milletvekili Yurdakul, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 25 avukattan biri olan MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Ersan Satılmış'ın da tutuklanan avukatların arasında yer almasıyla ilgili soruya yanıt verdi. MHP'nin içine hiçbir zaman FETÖ'nün ya da üyesinin sızmadığını ve sızamayacağını ileri süren Yurdakul, şöyle konuştu: 'Ancak bir kişi hakkında bir suçlama yapıldığında ne yapıyoruz hepimiz' Bağımsız adaletin önüne çıkıp karar vermesini bekliyoruz. Şimdi biz de ne yapıyoruz? Yargılamanın sonucunu herkes için bekliyoruz. En doğru yaklaşım budur. Partimize 5 binin üzerinde bu konuda başvuru yapıldı. Bana diyorlar ki, 'Hocam ben ülkücü camianın içinde yetişmiş bir insanım. Benim bunlarla hiçbir ilişkim yok. Ama beni açığa aldılar' diyor. veya kardeşimi, amcamı aldılar diyorlar. Her parti gibi biz de komisyon kurduk. Bunlar değerlendirilip ilgili makamlara sunuluyor. Fethullahçı terör örgütü mensuplarının hepsi cezalandırılsın. Ancak, yaşın yanında kuru da yanmasın. Bunun için ne gerekiyor? Bağımsız adalet gerekiyor. Bağımsız yargı gerekiyor. İşte o yüzden yargıyı siyasallaştırmayın diyoruz. Çünkü, dağdaki çoban da cumhurbaşkanı da aynı şekilde hakim önüne çıkmalı bağımsız olarak. Bizde şimdi bu sonuçları bekliyoruz. O sonuçlara göre hareket edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Selim Yurdakul Mustafa Aksoy Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title