Haberler

Antalya'da Özel Okula Haciz Uygulanması

Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Konyaaltı ilçesinde bir özel okula haciz uygulanmasına ilişkin, "Hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için tedbirlerimizi aldık.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Konyaaltı ilçesinde bir özel okula haciz uygulanmasına ilişkin, "Hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için tedbirlerimizi aldık. Özelde isterlerse özelde devam edebilirler, devlet okullarına da yerleştirecek kontenjanımız var." dedi.

Haciz uygulandığı için okula gidemeyen öğrenciler, velileriyle okulun önünde bekleyerek bilgiyi almaya çalıştı. Öğrencilerden Mehmet Yiğit Yılmaz, okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini ancak haciz nedeniyle okula gidemediklerini belirtti.

"Geçen hafta ders işliyorduk. Sınıf hocamız geldi, 'Sizi spor salonuna indireceğim' dedi. Biz indik. Suyumu almak için sınıfa döndüm. Sıralarımızı, bilgisayarlarımızı götürmüşler, okulun duvarı kalmış sadece." diyen Yılmaz, başka okula gitmek için ailesinin araştırma yaptığını aktardı.

"Karnemi alamazsam çok üzülürüm"

Dördüncü sınıf öğrencisi Yağız Şimşek de ilk kez bu yıl koleje gittiğini ancak problemler yaşadıklarını belirterek, "Annem babam bana okul arıyor. Karne de alamayacağız belki. Karnemi alamazsam çok üzülürüm." dedi.

Taha Altınbaş, notlarının çok iyi olduğunu, takdir belgesi beklediğini kaydetti.

Veli İbrahim Türker de çocuğunun beşinci sınıfta okuduğunu, okula erken kayıt yaptırarak ödemelerini de erken gerçekleştirdiğini anlattı.

Eğitim-öğretime başladıktan iki ay sonra sıkıntıların başladığını belirten Türker, perşembe günü çocuklar sınıflarda ders gördüğü sırada haciz memurlarının geldiğini ve okulun içerisinde sandalye, akıllı tahta, klima, sıra, bilgisayar ve kablolara kadar götürüldüğünü ifade etti.

Çocuğunun kaydını okulda muhatap bulamadıkları için aldıramadığını bildiren Türker, "18 bin 600 liralık senet imzaladık, ödemelerimiz makbuzlarımız var ama senetlerimizi alamadık. Çocuğum evde, okula gidemiyor. Okula göndersek hoca yok, sıra, sandalye yok. Bizim senetlerimizi vermeyenler çocukların karnesini nasıl versin." diye konuştu.

"Hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için tedbirlerimizi aldık"

Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da özel okula haciz uygulanmasının ardından, müfettişlerin çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Kolejin kurucusunun dün kapatma talebinde bulunduğunu anlatan Arslan, "Talep doğrultusunda işlemler yürüyor. Okulun kurucusu, kapatılmasını talep etti. Devri mümkün olmadığı takdirde, kapatılması işlemlerini yapacağız. Okulun 600 civarında öğrencisi vardı. Her gün öğrenci sayısı düşüyor." diye konuştu.

Öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyeceklerini bildirdi.

"Özelde isterlerse özelde devam edebilirler, devlet okullarına da yerleştirecek kontenjanımız var. Müfettişler çalışma yapıyor, oluşturulan raporu okulun kapatılması için Bakanlığa sunacağız." diyen Arslan, okulun resmi olarak kapalı olmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Türker Yüksel Arslan Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title