Haberler

Anneler Günü

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna yemek verdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna yemek verdi.

Bir restoranda düzenlenen programa 28 şehit annesi ve eşi katıldı.Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile masaları dolaşarak şehit annesi ve eşleriyle yakından ilgilendi.Düzgün, şehit çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü'nde son 3 yılda en değerli varlıklarını feda etmiş şehit aileleriyle bir arada bulunmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Annelerin tarif edilemeyecek kadar mukaddes varlıklar olduklarını dile getiren Düzgün, "Peygamber Efendimiz, 'cennet annelerin ayağının altındadır' buyurmuştur. Yani cenneti kazanmak annenin rızasını kazanmakla, onun gönlünü hoş tutmakla olur. Yine Cenabı Hak, ayetinde diyor ki, 'Rabbinize ibadet edin ve anne babanıza iyi davranın'. Yani anne ve baba hakkı o kadar önemli bir hak. Onun için hayattayken annelerimizin kıymetini bilmeli, onların varlıklarıyla iftihar etmeli, onlar yaşarken ziyaret ederek onların rızasını tutmaya çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Şehit yakınları, şehit anneleri ve eşlerinin baş tacı olduğunu vurgulayan Düzgün, "Şehitlerimizin evlatları bizim evlatlarımız, onların aileleri bizim ailemiz, onların anne babaları bizim anne ve babamız. Onların her ne ihtiyaçları olursa onlarla ilgilenmek de hepimizin görevidir." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını belirterek, böyle bir organizasyonda şehit aileleriyle kendilerini buluşturduğu için Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.İl Müftüsü Şahin Güven, dua etti.Kayseri Valiliği tarafından şehit ailelerine 2013-2016 yıllarında şehit olanlar için hazırlanan albüm verildi. Programa, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın eşi Kevser Elitaş, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın ve eşi Nermin Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve il müdürleriyle eşleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Gül Düzgün Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title