Haberler

Anna Chapman Türk Erkeklerine Övgü Dolu Sözler Söyledi

Güncelleme:

'Kızıl Ajan' olarak tanınan Anna Chapman, Türk kumaşçıların Rusya'da düzenlediği moda yarışmasında, çok sık gittiği Türkiye'yi ve Türk erkeklerini çok sevdiğini söyledi.

Rusya'da Türk kumaşçıların düzenlediği moda yarışması konuşuluyor. Rusya'da Türk tekstilcilerin Pro Fashion Masters yarışması için düzenlediği tanıtım gecesi Rus yıldızlarının akınına uğradı.

SÜRPRİZ KONUK 'KIZIL AJAN'

Rusya ve Kainat Güzeli Aksana Fedrova'nın sunuculuğunu yaptığı gecede finalistler bir birinden şık tasarımlarını sergilerken, Rusya'nın tanınmış simaları da genç tasarımcıların diktikleri ile podyuma çıktı. Rusya'nın dünyaca ünlü balerini Anastasiya Volochkova'nın da katıldığı ve bir gösteri hazırladığı gecede talihsiz bir sakatlık yaşadı.

Gecenin sürpriz konuğu ise Kızıl Ajan olarak tanınan ve tekstil sektörüne adım atan Anna Chapman oldu. Chapman, Türkiye ve Rusya'nın artık aynı dili konuştuğunu ve çok sık gittiği Türkiye'yi ve Türk erkeklerini çok sevdiğini söyledi.

HULKİ ÖZ KONUŞMA YAPTI

Yarışmayı düzenleyen Oğuz Prestij firmasının sahibi işadamı Hulki Öz, yaptığı açıklamada, yarışma düzenleme fikrinin bir gün kumaşları tanıtmak için Rusya'nın en ünlü modacı Slava Zaitsev'i görmeye gittiği anda aklına geldiğini söyledi. Üzerinde düşündükten sonra fikri geliştirip bir Rus moda Pro Fashion Masters dergisi ile anlaşarak bu organizasyonu hazırlamalarını istediğini de ifade eden Hulki Öz şöyle devam etti:

'Amacımız üniversite, enstitü veya moda evlerinde tasarım eğitimi gören genç tasarımcılar arasında Rusya çapında bir yarışma düzenleyip finalini de görkemli bir törenle dereceleri belirlemek şeklindeydi. Gerek internette gerekse de basılı medyada yarışmanın duyurusunu yaptık ve bize Rusya'nın her köşesinden aklımda kaldığı kadarıyla 500'ün üzerinde tasarım geldi. Yine Rusya'da isim yapmış jüri heyetimiz bu tasarımların içinden eleme yaparak bu sayıyı 12'ye düşürdü. Biz de bu 12 finaliste sınırsız kumaş alma hakkı tanıyarak tasarımlarını dikmelerini sağladık.

"REKLAMIMIZ BÜYÜYOR"

Showroomumuza gelip diledikleri kumaşlardan diledikleri kadar aldılar. Diktikleri tasarımlar da ilk defa bu gece sergilediler. Moskova'da düzenlenecek önde gelen tekstil fuarı CPM'de final yarışması düzenleyip podyuma çıkacak tasarımlar içinden dereceye girenleri belirleyip çeşitli ödüller vereceğiz. Yaptığımız bu yarışmanın ticari boyutu dışında Türk ürününü tanıtma adına çok önemli buluyorum. Birçok Rus televizyon kanalında yarışma ve dolayısı ile bizim reklamımız dönüyor. Bu da Türk kumaşı için çok güzel bir tanıtım oldu'

"TÜRK ERKEKLERİNİ ÇOK BEĞENİYORUM"

Gecenin sürpriz konuğu ise 'Kızıl Ajan' olarak tanınan ve tekstil sektörüne adım atan Anna Chapman da Rusya'da henüz çok fazla kendi üretimi kumaş bulunmadığını dolayısıyla çoğunlukla Türkiye'den aldıklarını belirtti. Chapman, 'Türkiye her şeyden önce bize çok yakın ve gümrükleme çok rahat. Örneğin Çin'den gelen bir ürünün bize ulaşması çok uzun zaman alıyor, oysa biz fast fashion yani çok çabuk değişen trend koleksiyonlar yapıyoruz. Dolayısıyla her şeyin çok çabuk olması gerekiyor.

Birçok Türk üretici Moskova'ya çok kolay geliyor, burada ofis açıyor. Bizim için çok kolay çalışma şartları sunuyorlar. Ayrıca bir birimizin dilini çok iyi anlıyoruz. Rusların yarısı Türkçe, Türklerin yarısı Rusça konuşuyor. Ayrıca kumaşların kalitesi de çok yüksek. Türkiye'ye çok sık gidiyorum. Neredeyse üç ayda bir Türkiye'ye gidiyorum. Türk ürünlerinin hepsini seviyorum. Orada tatil yapmayı seviyorum ve ayrıca Türk erkeklerini çok beğeniyorum' dedi.



"TÜM ARZUMUZ HEDEFLERE SOMUT KATKILAR"

Geceye katılan Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ise yaptığı açıklamada, 'Açıkçası bana davetiye ilk geldiğinde gecenin nasıl olacağı ile ilgili en ufak bir bilgim yoktu. Burada bulunmaktan her bakımdan memnunum, mutluyum. Çünkü Oğuz Tekstil gibi Türk tekstil dünyasının en önemlilerinden birisinin burada düzenlediği bu güzel organizasyonu görmek ve Türk-Rus işbirliğinin ticari ve ekonomik en somut örneklerinden birisini görmek çok güzel ve anlamlı. Ben bütün Türk girişimcilerinin bu tür etkinliklerle kendilerini ortaya koymalarını, göstermelerini her bakımdan yararlı görüyorum.

Bu, bütün arzuladığımız hedeflere somut katkılardır. Türk tekstilinin en güzel tanıtma yollarından birisinin de bu vesile ile olduğunu ben bu gece gördüm. Bunun sadece bir gece ile kalmadığını uzun soluklu bir yarışma ile ülkenin değişik bölgelerinden katılanlarının olmasının da son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinlikler sadece ticari ve ekonomik değil aynı zamanda kültürel, sosyal hayata ve sanat dünyasına yönelik ilişkilerimize de katkı sağlıyor. Ben bu anlamda da arkadaşlarımızı tebrik ediyorum' dedi.

SAHNEDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Gecenin sunuculuğunu yapan Rusya ve Kainat Güzeli Aksana Fedrova da güzelliği ile göz kamaştırdı. Yaptığı espriler ile davetlileri eğlendiren Fedrova, Türk-Rus ilişkilerinin de her geçen gün güçlendiğini belirterek Türk tekstiline sektörün içinden birisi olarak övgüler yağdırdı.

Rusya'nın dünyaca ünlü balerini Anastasiya Volochkova ise Master ve Margarita isimli hazırladığı gösteri için sahneye çıktı. Ancak güzel balerin sahnede sergilediği ilk figürde talihsiz bir an yaşadı ve yaşadığı sakatlık nedeni ile sahneden erken ayrılmak zorunda kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Anna Chapman Kızıl Ajan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title