Haberler

Ankara Kalkıma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, “2015 yılını Kalkınma Ajansımız açısından başarılı bir yıl olarak geride bıraktık” dedi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "2015 yılını Kalkınma Ajansımız açısından başarılı bir yıl olarak geride bıraktık" dedi.

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, 28 Mart Pazartesi günü saat 15.00'te Ankara Valiliği Toplantı Salonu'nda toplandı. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, Muradiye Kültür Vakfı Genel Müdürü Ahmet Hüsrev Ulusoy, Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ile Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı.

"BAŞARILI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK"

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2016 yılının üçüncü toplantısına katılımlarından dolayı kurul üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Kılıçlar, "2015 yılını Kalkınma Ajansımız açısından başarılı bir yıl olarak geride bıraktık. Bu çerçevede gerek mali destek programı gerekse diğer ekonomik ve sosyal faaliyetler açısından girişimcilerimize de gerekli desteği vererek yurt içinde ve yurt dışında ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerine ajans olarak katkıda bulunduk. 2016 yılında da ilimizin ihtiyaçlarına göre şekillenen çalışma programının özellikle turizm sektörüne katkı sağlayacak tanıtım çalışmalarının, girişimci destekleri ile diğer ekonomik ve sosyal faaliyetlerin de planlandığı şekilde adım adım hayata geçirilmeye başlandığını memnuniyetle görüyoruz" şeklinde konuştu.

Bugün yapılan toplantıda, Çamlıdere ilçesinde bulunan 'fosil ormanları'nın turizme kazandırılması çabalarının heyecan verici olduğunu söyleyen Vali Kılıçlar, turizm sektörüne katkıda bulunacak her çalışmanın günümüz şartlarında daha da önemli hale geldiğini, bu konuda Kalkınma Ajansı olarak yapılacak projeleri desteklemek istediklerini sözlerine ekledi.

Vali Kılıçlar, yaptığı değerlendirmenin ardından emeği geçen Ankara Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyelerine ve her kademedeki Ajans çalışanlarına teşekkür etti.

Toplantıda dönem içi gelişmeler hakkında kurula bilgi veren Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "2015 Yılı 2. Dönem Mali Destek Programı kapsamında toplam 327 proje başvurusu alındı. Sunulan projelerin toplam bütçesi ise 154.076.994 TL" dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde New York'taki BM Genel Merkezi'nde BM Kadının Statüsü Komisyonu 60. Oturumu yan etkinliğinde Türkiye'nin "Kadın 20 (W20)" deneyimini anlattıklarını ifade eden Genel Sekreter Şayık, W20 toplantısında önerilen politikalar ekseninde Ankara ve ilçelerinde sağlanan kazanımları ve iyi uygulama örneklerini aktardıklarını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın dönem içi diğer faaliyetlerinden de bahseden Genel Sekreter Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı ile Macaristan Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı ortaklığıyla yürütülen "Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz" projesinin açılış toplantısının 15 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildiğini, proje kapsamındaki farkındalık eğitimlerinin devam ettiğini, Ankara'nın bilişim alanında faaliyet gösteren 9 kurumla, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen CEBIT Bilişim 2016 fuarında Tech Ankara markası altında stant açtığını, Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF)'na proje pazarından 12 girişimci ile katılım sağlandığını sözlerine ekledi.

Daha sonra '2016 Yılı Destek Programı' hakkında bilgi veren Şayık, Ankara'daki yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerini artırıcı çalışmalarına destek sağlamak üzere '2016 Yılı Teknik Destek Programı'nın 14 Mart 2016 tarihi itibarıyla başlatıldığını söyledi.

Şayık, 2016 yılı çalışmaları arasında Ankara'nın değerlerini anlatan, şehre dinamik bir bakış açısı kazandıracak afişler oluşturulmasını amaçlayan 1. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışmasının da 24 Mart 2016 tarihi itibarıyla ilan edildiğini duyurdu.

ÇAMLIDERE'DEKİ FOSİL ORMANLARI MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ayrıca Çamlıdere'de yer alan fosil ormanlarının koruma altına alınarak turizme kazandırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan ve Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın da hazır bulunduğu toplantıda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Çamlıdere ilçesinde bulunan 'fosil ormanları'nın yapısı hakkında dünyadaki diğer fosil ormanlarla da karşılaştırarak kurula bir sunum yaptı.

Dünya ölçeğinde özellik gösteren Çamlıdere fosil ormana yönelik bir projenin hayata geçirilebileceğini ifade eden Prof. Kazancı, proje kapsamında Çamlıdere fosil ormanında gerekli mekansal düzenlemelerin yapılması, turizme yönelik fiziki ve beşeri altyapının oluşturulması, sonraki aşamada da uluslararası koruma ve tescil mercilerine başvuruların yapılarak uluslararası turizm ağlarına dahil edilmesiyle ilimiz için Çamlıdere'nin önemli destinasyonlardan biri olacağını söyledi.

Prof. Dr. Kazancı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çamlıdere fosil ormanının turizme kazandırılması kadar bulunduğu yerde korunması da önemli. Bu konuda gereken tedbirlerin alınmasının yanında bölgede yaşayan halkımıza da bu önemli değeri koruma noktasında önemli görev ve sorumluluklar düşüyor."

Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan ise, bu projenin hayata geçmesiyle yerli ve yabancı ziyaretçi sayılarında artış olacağını, buna paralel olarak da bölgenin sosyal ve ekonomik yapısında iyileşmeler yaşanacağını, kırdan kente göçte tersine dönüş yaşanacağını savundu.

Toplantıda söz alan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can da belediye olarak bu önemli projenin hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nizamettin Kazancı Mehmet Kılıçlar Çamlıdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title