Haberler

Ankara'da köprülü kavşak projesi iptal edildi, kararın ardından gencecik bir can daha gitti

Güncelleme:

Ankara çevre yolunda Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi, açılan dava sonucu iptal edildi. Bölgedeki 3 mahallenin muhtarının basın açıklaması yaparak iptal kararına tepki göstermesinden bir gün sonra aynı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesi mevkiinde, Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptali için, Şehir Plancıları Odası yargıya başvurdu. Ankara 11'inci İdare Mahkemesi, dava konusu plan değişikliği işleminde birçok eksik bulunduğu, donatı alanlarının bütüncüllüğünü bozduğu, Göksu kavşağına yakın bir mesafede kavşak oluşturması nedeniyle trafik güvenliğini zedeleyebileceği gerekçesiyle iptal kararı verdi. İptal kararının ardından projenin yapılacağı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen 28 yaşındaki genç kız, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Ankara'da köprülü kavşak projesi iptal edildi, kararın ardından gencecik bir can daha gitti

BELEDİYE TABELA ASTI

ABB de projenin planlandığı yere, "Bu noktada yapılacak köprü ile Eryaman bölgesine giriş çıkışın yol güzergahına ait imar planları, Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edilmiştir. Yayaların karşıya geçiş için Göksupark girişi yonca kavşak bölgesini kullanmaları önemle rica olunur" yazılı tabela astı. Bölgedeki 3 mahallenin muhtarı, tabelanın önünde basın açıklaması yaparak, projenin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Ankara'da köprülü kavşak projesi iptal edildi, kararın ardından gencecik bir can daha gitti

GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı Mustafa Cemaloğlu'nun yaptığı açıklamadan 1 gün sonra aynı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel (28), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Sekreter olarak çalıştığı iş yerine giderken araç çarpan Gürel, memleketi Şereflikoçhisar ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Gözaltına alınan sürücü ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara'da köprülü kavşak projesi iptal edildi, kararın ardından gencecik bir can daha gitti

"ARTIK CANLAR GİTMESİN"

Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, projenin iptal gerekçesinin 600 metre ilerideki kavşak gösterildiğini belirterek, "Ancak bölgedeki nüfus eskiye göre 8-10 kat arttı. Biz aslında 3 mahalle muhtarı olarak basın açıklamamızı yaptık. Ama ne yazık ki bir gün sonra bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Böyle kazaların olmamasını diliyoruz. Amacımız buraya köprülü kavşak projesini hayata geçirmek. Daha önce ABB tarafından gündeme alınmış; ama ne yazık ki Şehir Plancıları Odası'nın itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı alınıp iptal edilmişti. Artık Eryaman, eski Eryaman değil. Geçmişte yapılan yollar, planlamalar 30-35 bin kişiye göre yapılmış. Şu anda başta Göksu Mahallesi olmak üzere Eryaman'da 350 bin kişi ikamet etmektedir. Araç trafiği yoğun, köprülü kavşaklarımız kaldırmıyor. Bir an önce köprülü kavşak projesini hayata geçirmemiz gerekiyor ki insanlar karşıya rahat geçebilmesi gerekiyor. Şu anda karşıya geçemiyorsunuz. Daha önce de burada bir kaza gerçekleşti; ölümlü kazalar, yaralanmalı kazalar oldu. Artık canlar gitmesin. Evet, arabası olmayan bir vatandaş işine gidecek, karşıya geçmesi lazım otobüse binmesi lazım ama görüyorsunuz geçemiyor. Ama bir köprülü kavşak olduğu zaman en azından vatandaş evine rahat bir şekilde aracıyla gidebilir" dedi.

Ankara'da köprülü kavşak projesi iptal edildi, kararın ardından gencecik bir can daha gitti

"BAŞKA EVLATLAR ÖLMESİN"

Kazada hayatını kaybeden Gamze Gürel'in babası Abbas Gürel de kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Abbas Gürel, "Belki de bu köprülü kavşak yapılsaydı benim kızım şu an hayatta olacaktı. Bu projenin bir an önce yapılmasını, orada yaya geçidi olmasını istiyorum. Benim kızım öldü, başka evlatlar ölmesin. Biz hukuki olarak hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Ankara Ulaşım Kaza Belediye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Hek Tor:

İşte Mansur'un tekrar seçilmesi gerektiğinin bir nedeni daha....

56
13
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

İptal ettiren Mansur' un ekibi... Aynı zihniyetin temsilcileri.. Ne alaka anlamadık... Gökçek döneminde Akay kavşağı, OTTÜ yolu, Çiftlik yolunu' da bunlar mahkemeye taşımıştı..

yanıt0
yanıt0
Onder Yildiz:

Angara ya transformers park yakışır, kaybedilen canların hesabını onlardan sorun.

47
7
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Bu kızın vebali kimde şimdi.

50
0
yanıtYanıtla
White Turk:

bütün odalar kapatılsın.

35
5
yanıtYanıtla
hayat bayat:

TMMOB Şehir Plancıları Odası'na sormak istiyorum; Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesi mevkiinde, Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için ABB tarafından gündeme alınmış köprülü kavşak projesi Şehir Plancıları Odası'nın itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı alınıp iptal edilmiş. Bu doğru mu? Eğer doğru ise söz konusu bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel (28), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği için vicdanınız rahat mı?

14
0
yanıtYanıtla
hayat bayat:

Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesi mevkiinde, Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için ABB tarafından gündeme alınmış köprülü kavşak projesi Şehir Plancıları Odası'nın itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı alınıp iptal edilmiş. Bu doğru mu? Eğer doğru ise söz konusu bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel (28), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği için vicdanınız rahat mı?

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title