Haberler

"Anayasamızı Yapıyoruz" Toplantıları

Türkiye Küçük Millet Meclisi tarafından geleneksel hale getirilen "Anayasamızı Yapıyoruz" toplantıların üçüncüsü, Malatya'da gerçekleştirildi."Anayasamızı Yapıyoruz" toplantıları kapsamında Özel İdare Salonu'nda "Birey Hak ve Özgürlükleri,"...

Türkiye Küçük Millet Meclisi tarafından geleneksel hale getirilen "Anayasamızı Yapıyoruz" toplantıların üçüncüsü, Malatya'da gerçekleştirildi.

"Anayasamızı Yapıyoruz" toplantıları kapsamında Özel İdare Salonu'nda "Birey Hak ve Özgürlükleri, Yargılanma, Hak Arama" konulu programa sanatçı Lale Mansur katıldı. Toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, "Bilgi ve iletişim çağında toplumda iktisadi birçok söylemler gelişmiştir. Baskıcı ve totaliter rejimler Dünya konjonktürün de artık kendilerini ifade edemez bir pozisyondadırlar. Ülkemiz dünya ölçeğinde ekonomik büyüklükle kendisini ifade edebilir bir durumdadır. Ülkemizde son

dönemlerde sosyal politikalarda çok güzel olumlu gelişmeler yaşandı. Demokratikleşme adına merkezi hükümetin inisiyatif alması bizleri ayrıca mutlu etmektedir" dedi.

Sanatçı Lale Mansur, "Çok uzun yıllar İttihat ve Terakki tarafından idare edildik. Çok yakın zamana kadar. ve orada da kutsal devlet ve biz böyle küçük böcekler gibiyiz. Çok imtiyazlı bir çevre vardı. Ben bir general kızı olarak doğdum, gözümü açtım dünyaya. Gayet iyi biliyorum oradaki acı çığlıkları. Hepsinden nefret ettim ömrüm boyunca, bütün ayrıcalıklardan. Çünkü hakları yok böyle bir şeye. Eğer şuanda bu ülkede savaş olmasaydı, bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olurduk. Bütün o paralar oraya değil de,

sağlığa, eğitime, şuna, buna harcansaydı, bambaşka bir ülkede yaşıyor olurduk" diye konuştu. Mansur şöyle devam etti:

"Ne kadar en iyi anayasayı yaparsak yapalım, esas bizi toplum olarak geliştirecek olan bu tartışmalar, bu düşünceler, burada herkesin düşüncesini açıkça ifade etmesi ve bir birimizi dinlemeyi öğrenmek. Sivil toplum kuruluşları en son 10-15 yıldır gelişti Türkiye'de. Bu, pek alışık olduğumuz bir şey değil açıkçası."

Mansur, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplu mezarların çıktığını belirterek, "Hep 90-94 döneminin işleri bunlar. Nasıl söylersiniz 'Savaş yoktur' diye. Bu insanları öldür, öldür; ben olsaydım, ben de çıkardım dağa. Yani ben, benim oğlumu, kocamı öldürecek, ben orada duracağım; elim şey toplayacak. Mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Mansur'un konuşmasından sonra söz alan Yazar Adil Akkoyunlu, "Kürt-Türk meselesini bir kenara bırakalım. Biz anayasamızı konuşalım. Malatya'da Türklere de çok büyük işkence yaptılar. Ben de 12 Eylül'de Malatya'da en çok işkence görenlerden biriyim. Türkiye'de düşünen insanlara, belli bir inancı olan insanlara baskı yapılmıştır, zulüm yapılmıştır, işkence yapılmıştır. Bunu kim yaptı? İşte bu zaman zaman açığa çıkıyor, çıkacaktır. Bunun için ne Kürtleri suçlayalım ne Türkleri suçlayalım. Bu ırkçılık

ayrımını bir kenara koyalım" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertan Mumcu Lale Mansur Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title