Haberler

Analı Kızlı Balkanlarda Rüzgar Estirdiler

Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen 25'inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda yarışan 76 yaşındaki Fehime Özkan ile kızı 50 yaşındaki Fatma Özkan Anter, 100 ve 400 metrede Balkan şampiyonu oldu.

Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen 25'inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda yarışan 76 yaşındaki Fehime Özkan ile kızı 50 yaşındaki Fatma Özkan Anter, 100 ve 400 metrede Balkan şampiyonu oldu.

Balkan Veteran Atletizm Birliği tarafından Yunanistan'ın Selanik kentinde 18- 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 12 ülkeden 896 sporcunun katıldığı 25'inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Türk atletler fırtına gibi esti. Yarışlara Türkiye adına katılan İzmir Atletizm Spor Kulübü'nün (İZAK) lisanslı sporcusu 2 çocuk, 4 torun sahibi 76 yaşındaki Fehime Özkan, 75 yaş kategorisinde 100 metrede birinci oldu. Fehime Özkan iki saat sonra katıldığı 400 metre yarışında Romen ve Yunan rakiplerini geride bırakarak günün ikinci altın madalyasını aldı. Özkan 400 metre yarışında yaptığı 2.30.03.'lük derecesi ile yeni Balkan rekorunun sahibi oldu. Bu yarışta daha önceki rekor 2.38.90 ile Yunan Stamatia Fota'ya aitti.

Yarışların ilk gününde 100 metrede 50 yaş kategorisinde altın madalya kazanan 50 yaşındaki Fatma Özkan Anter ise bu yarışta Hırvat sporcu Branka Graiç'e ait olan 14.69'luk Balkan rekorunu 14.35 koşarak kırdı. Aynı yarışta koşan Ayten Benli de ikinciliği elde etti. Fatma Özkan Anter, 200 metrede de 29.63'lük derecesiyle bu kategorideki yeni Balkan rekorunun sahibi oldu.

Yarıştan sonra anne kız madalyaları ile DHA objektiflerine poz verdi. Anne Özkan, "Kızım zaten bugüne kadar 15 Türkiye rekoru kırmıştı. Ben de antrenmanlara iki ay önce başladım, önce 100-200 metrelerde Türkiye şampiyonu oldum. Ardından Balkan şampiyonasında ülkeme bu yaşta iki altın madalya kazandırıp bir de Balkan rekoru kırdığım için çok mutlu oldum" dedi.

Yarışların ilk gününde Türk atletler 35 madalya kazanarak 12 ülke arasında 6'ncı sırada yer aldı. - Yunanistan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Özkan Yunanistan Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title