Haberler

"Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Ekonomi Muhabirleri Derneği 4.Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği 4. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği 25. Kuruluş Yıldönümü ve 4. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Hilton Otel'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak katıldı.

Altın Kalem Ekonomi Basını Televizyon Ekonomi Programı dalında ödül alan NTV'den Gökay Otyam'a ödülünü Maliye Bakanı Şimşek verdi. Şimşek, yaptığı konuşmada, son yıllarda ekonomi muhabirliği yapmanın heyecanlı olabileceğine işaret ederek, gerek Türkiye'de gerekse dünyada ekonomi alanında malzemenin çok olduğunu söyledi. Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu anlatan Şimşek, böyle bir ülkede ekonomi muhabirliği yapmanın büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Gazete ekonomi haberiyle Sabah Gazetesi'nden Metin Can adına ödülünü alan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Dilek Güngör'e ve Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'ye ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi. Yılmaz, ekonomi muhabirleriyle, gazetecilikle dünyaya örnek olmayı ve dünyanın beğenisini toplayan bir ülke olmayı temenni ettiklerini ifade etti. Ekonomiyle hayatın diğer alanları arasındaki bağlantıları çok önemsediklerini anlatan Yılmaz, "Eğitimden hukuku dış politikaya kadar ekonomimizle

diğer alanlar arasındaki bağlantıları daha fazla göstermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Altın Kalem Ajans ekonomi haberi dalındaki ödülü, Anadolu Ajansı'dan Bülent Karaaslan adına Leyla Ataman aldı. Ödülü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız verdi. Yıldız, yaptığı konuşmada, "Şeffaflığın gücünü hem kamu hem de özel sektör kullanmak durumunda. Bunu en iyi yansıtacak olan ekonomi muhabirlerini ben de tebrik ediyorum" dedi.

Altın Kalem radyo ekonomi programı dalında, TRT Türkiye'nin Sesi radyosundan Ercan Baysal, TRT Ankara Radyosu'ndan Falih Akıcı aldı. Ödülleri, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış verdi. Bağış, "Ekonominin iyiye gittiği böyle bir törene 4 Bakanın birden gelmesinden belli. Kötüye gitseydi gelmezdik, çok şükür yüzümüzün akıyla buradayız" diye konuştu.

Altın Kalem Yerel Medya Ekonomi Haberi dalında ödül alan Hürriyet Ege Gazetesi'nden Mete Tamer Omur'a ödülünü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak verdi.

Altın Kalem Özden Akdağ özel ödülünü CNBC-e adına alan Ergun Aksoy ve Bloomberg HT adına alan Karakaya'ya ödüllerini, Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın verdi.

Törende sponsorlara da ödül verildi. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) adına ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e teşekkür plaketini, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan sundu.

Sponsorlardan Akkuyu Elektrik Üretim A.Ş'ye teşekkür plaketini, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar sundu.

TZOB Başkanı Bayraktar'a da törende bir plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Taner Yıldız Altın Kalem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title