Haberler

İngiliz Kardeşleri Evlat Edinen Almula Merter Kimdir?

Güncelleme:

İki İngiliz kardeşi evlat edinen oyuncu Ferdi Merter'in kızı Almula Merter kimdir? Almula Merter nereli ve kaç yaşında?

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden usta oyuncu Ferdi Merter'in kızı Almula Merter, iki kardeşi evlat edindi. Peki, Almula Merter kimdir?

ALMULA MERTER KİMDİR?

Oyuncu, 1966 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Tiyatro sanatçısı Ferdi Merter'in kızı olan Almula Merter, 1982 ile 1984 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji ve psikoloji eğitimi aldıktan sonra 1984 ile 1988 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü'nü tamamladı.

Almula Merter Kimdir?

MÜJDAT GEZEN SANAT OKULU'NDA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLDU

Eğitiminin ardından Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında İtalya Roma'ya giderek Spazio Müzik Okulunda modern dans, sahne tasarımı, ses ve vücut dili eğitimi ve Alexander tekniği ile İngiltere'de de oyunculuk tekniği, psikodrama eğitimi aldı. Amerika'da oyunculuk ve reji eğitimi aldı. 1976 yılından bu yana dublaj yapıp, çeşitli dizilerde rol aldı. Ayrıca TRT, Kanal 6 ve HBB TV de sunuculuk yaptı. Müjdat Gezen Sanat Okulunda ve Yedi Tepe Üniversitesinde öğretim görevlisi oldu.

Almula Merter Kimdir?

FERDİ MERTER İLE BİRLİKTE ÇIĞIR SAHNEYİ KURDU

Yazar Eve Ensler tarafından yazılan 'Vajina Monologları' adlı oyunu 2003 yılında Almula Merter yönetmen olarak sahneledi. 2004 yılında, Ferdi Merter'le birlikte Çığır Sahneyi kurdu. 2007 yılında Bulgaristan'da müzikal oyun sahneledi. 2008 yılında Türkiye'nin ünlü kadınlarıyla cinsellik hakkında yapılan röportajların yer aldığı "Aslında Erkek Diye Birşey Yok" adlı kitabı yazdı. 2011 yılında Londra'ya taşındı. Londra'daki okullarda drama dersi veriyor ve Cosmopolitan-Trend-Dishy-Socıety dergilerinde yazıları çıkıyor.

Almula Merter Kimdir?

Almula Merter, 3 Mart 2014 tarihinde üniversite yöneticisi İngiliz Robert Churm ile Londra Methodist Kilisesi'nde evlendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Almula Merter Ferdi Merter Londra Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title