Haberler

Almanya'da Camiye Saldırı - Süleyman Küçük

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orhan Gazi Camisi'nden detaylar- DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Küçük Almanya'da camiye saldırı- Almanya'nın başkenti Berlin'deki Orhan Gazi Camisi'ne yapılan saldırıda caminin camları kırıldı, dış duvarına siyasi içerikli çeşitli yazılar yazıldıBERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Orhan Gazi Camisi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orhan Gazi Camisi'nden detaylar- DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Küçük Almanya'da camiye saldırı- Almanya'nın başkenti Berlin'deki Orhan Gazi Camisi'ne yapılan saldırıda caminin camları kırıldı, dış duvarına siyasi içerikli çeşitli yazılar yazıldıBERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Orhan Gazi Camisi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.Kreuzberg ilçesindeki Obentraut Caddesi'ndeki caminin camları taş atılması sonucu kırıldı, dış cephe duvarına da siyasi içerikli yazı yazıldı.DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Küçük, bugün sabah saat 03.00 civarındaki saldırıda caminin kapıları ve camlarında hasar oluştuğunu belirtti.Sabah namazında din görevlisi ve camiye gelen bir kişi tarafından saldırının fark edildiğini anlatan Küçük, polisin gereken bilgileri aldığını ve rapor tutup resim çektiğini söyledi.Son zamanlarda camilere ve ibadethanelere bu tür saldırıların arttığına işaret eden Küçük, şunları kaydetti: "Bu saldırıları şiddetle nefretle kınıyoruz. Camiler, sevginin saygının, beraberliğin yaşandığı ve yeşerdiği yerlerdir. Dolayısıyla hiçbir ibadethane hiçbir cami saldırıya uğrasın istemiyoruz. Burada Almanlarla Türkler, Müslümanlar huzurlu ve barış ortamında beraberce yaşamaktadırlar. Camilerimiz adeta barışın ve huzurun simgesi haline gelmiştir. Ne var ki son senelerde artan cami saldırıları ve kundaklama girişimleri biz Müslümanları, bilhassa burada doğup büyümüş olan Müslümanları derinden etkilemekte ve korkutmaktadır, bizleri telaşlandırmaktadır."Küçük, Alman emniyet güçleri ve birimleri tarafından bu saldırının en kısa zamanda şüphe bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını, saldırıyı gerçekleştirenlerin ivedilikle ortaya çıkartılmasını ve mahkeme huzurunda adalet tarafından yargılanmasını ümit ettiklerini kaydetti.Saldırıyı kimin ya da kimlerin yaptığı konusunda bir tahmin yürütemediklerini ifade eden Küçük, bu saldırının çok yönlü bir şekilde araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Süleyman Küçük Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title