Haberler

Alanya ve Gladbeck 20. Yıl Resmi Kutlama Programı Gercekleştirildi

Güncelleme:

Alanya ve Gladbeck Belediye arasındaki kardeşliğin 20. yılında Gladbeck Belediye Salonunda resmi bir kutlama programı düzenlendi.

1993 yılında ilk kardeşlik imzasını atan eski Belediye Başkanları meclis üyeleri, kardeş şehirler Schwechat, Wodzislaw Delegasyonlarının katıldıgı programının açılşını ev sahibi Belediye Başkanı Ulrich Roland yaptı.

20 Yıl önce imzaların atılmasinda emeği geçen Alanya eski Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan, Başkan Yardımcısı Fahri Yigit, Abdullah Karaoglu ve Wolfgang Röken`e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gladbeck Belediye Başkanı Roland, "İki şehir arasındaki kardeşliğe 20 yıl önce şahit olan Alanyalı konuklarımıza, diğer kardeş şehir delegasyonlarımıza bu anlamlı programımıza iştirak ettikleri için minnettarum. İki şehir arasındaki bu güçlü bağın hiç kopmamasını diliyor ve kopmayacağınada inanıyorum" dedi.

Gladbeck Belediye Başkanının ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioglu "Anadolumuzun sevgisini, hoşgörüsünü 1993 yılında bu topraklara taşıyan değerli Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederim. Gladbeck Alanyanın ilk kardeş şehri, bu yüzden bizim için çok özel. Biz daha sonra Gladbeckin şehrinin kardeşleri ilede kardeş olarak beraberliğimizi büyüttük. Kardeşimizin kardeşlerini kardeş kabul ettik. Polonyayla, Avusturyayla, uzaklardaki Çin'le anlaşma imzaladık. Daha sonra Kuzeye çıktık. Letonya, Litvanya, Finlandiya ve hemen yanımızdaki komşumuz Yunanistanla anlaşma yaparak kardeş şehirlermizi çoğaltmaya devam ettik", dedi.

Sipahioglu, "Belediye Başkanı Roland bir konuşmasında Gladbeck'de yüzden fazla ülkeden insan yaşadığını belirtti. Alanyada da 55'in üzerinde ülke vatandaşı yaşıyor. Çok kültürlülük Alanya ve Gladbeck'in ortak paydaşı diye düşünüyorum", şeklinde konuşmasını sürdürdü. Belediye Başkanı Sipahioglu konuşmasında çok kültürlü yaşamdanda örnekler sundu. Yeni Alanyalılara, onlar benim en büyük yardımcılarım, danışmanlarım diyen Sipahioglu, "Yeni Alanyalıların hayat tarzlarını sürdürmeleri için belediye olarak bizimde bazı calışmaları yapmamız gerekiyor. Hıristiyan mezarlğıı, ibadet yeri, noel pazari gibi etkinlikleri yerine getirmeye calışıyoruz. Alanyadaki çok kültürlülüğün avantajlarınıda yaiıyoruz. Bu beraberliği güçlendirmek bizlerin görevi. Onuncu yıldada bu salondaydık ve bu duyguları paylastık", ifadelerini kullandi.

Alanyanın her kültürden insan barındırdığına bir kez daha dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu Alanyanın yeni sloganı "Herkes İçin Alanya". Yaşlısı, gençi, engellisi, hamilesi, her kesime hizmet sunan bir Alanyamız var. Gelecek yıllarda'da sevgi dolu bir Alanya Gladbeck kardeşliği sunmak için çalışacağımızı belirtir katılımcılara saygılar sunarım" dedi.Sipahioğlu sevgi ve düşüncelerin kalıcılığını sağlamak adına Gladbeck Belediyesine Selçuklu'nun simgesi çift başlı mermer kartal heykeli hediye etti.

Törende konuşmasına türkçe cümlelerle başlayan Gladbeck eski Belediye Başkanı Wolfgang Röken, "Yaşasın Türk-Alman dostluğu, yaşasın Alanya-Gladbeck kardeşliği diyerek duygularını salondakilerle paylaştı.

Cengiz Aydogan, "Tıpkı 20 yıl öncesi gibi heyecanlıyım. 20 Yıl önce ilk kardes imzasını atan eski belediye Başkanı Cengiz Aydoğan, "Tıpkı 20 yıl önceki gibi çok heyecanlıyım. Belediye Baskanı Ulrich Roland ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlunun şahsında tüm misafirleri selamlıyorum. Kardes sehir ilişkileri eskiden bu kadar iyi bilinmezdi. Turistik gezi gibi algılanırdı. Halbuki zamanla bunun öyle olmadığını herkes gördü", dedi. Kardeş şehir ilişkilerinin ilk başlangıç öyküsünüde anlatan Aydoğan kardeş şehirlerin tanıtım açısından önemine dikkat çekti. Belediye Başkanı Sipahioğlunun kardeş şehirlerle çok değerli dostluk ve kardeşlik köprüleri kurduğunu hatırlatarak , bu sayedede Alanyanın kardeş şehirlerde düzenlenen etkinliklerle çok iyi tanıtıldığını belirtti. Alanya heyeti, Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek Elma Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Sipahioğlu Cengiz Aydoğan Alanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title