Haberler

Alanya Triatlon Avrupa Şampiyonası Başlıyor

Bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında 23'üncü yapılacak Alanya Avrupa Triatlon Şampiyonasıylü ilgili olarak Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Atatürk Havalimanı'nda DHA'nın sorularını cevapladı.

Bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında 23'üncü yapılacak Alanya Avrupa Triatlon Şampiyonasıylü ilgili olarak Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Atatürk Havalimanı'nda DHA'nın sorularını cevapladı. Bir toplantı için İstanbul'da bulunan Başkan Hasan Sipahioğlu şampiyonanın Alanya'nın yanı sıra ülke için de çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Triatlon aslında Türk insanı için biraz yabancı bir kelime gibi görülebilir. Ancak Triatlon 1991 yılından beri ev sahipliğini yaptığımız bir yarışma. Yani bu yarışmada 1,5 kilometre yüzüyorsunuz arkasından 40 kilometre bisiklet, ardından 10 kilometre koşu yapıyorsunuz. Gerçekten farklı, adrenalini yüksek bir spor etkinliği. Bu yıl 23'üncüsünü yapacağız. Yani bir Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Ülkemizin ve şehrimizin spor alanında en güzel bir şekilde tanıtımı olacaktır. Şampiyonaya 42 Avrupa ülkesinden 2 bine yakın sporcu katılıyor."

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu, yarışma güzergahı için tüm kentin güzelliklerinin gözler önüne serileceğini belirterek, şunları söyledi;

"Yarışma belediyemizin önündeki parkurdan yüzme olarak başlayacak. Aynı yerden bisiklet startı verilecek, yaklaşık 3 bin 800 metrelik bir alanda Keykubat Caddesi üzerinde en az 7 kez gidip gelme şeklinde tur atılacak. Yani burada 40 kilometreyi tamamlayacaklar. Sonra şehrin çarşı içersindeki kafelerin önünden, restaurantların önünden halkın içerisinden koşu yapacaklar. Oldukça yorucu bir spor ama hem başlangıcı, hem de finişi güzel olacağı için seyrine doyum olmayacak bir spor etkinliğine tanık olacağız. Yani seyirci ile barışık bir spor organizasyonu olacak."

Hasan Sipahioğlu, şampiyonanın Alanya'nın turizmine de büyük katkısı olacağını belirterek şöyle konuştu:

" Biz aslında bu organizasyonu Ekim ayında yapıyorduk. Bu defa yapılan Avrupa Şampiyonası olduğu için ETU bunu 14-16 Haziran tarihleri arasına aldı. Tabii Ekim ayı 90'lı yıllarda ölü bir sezondu. Ama triatlonla birlikte büyük potansiyel kazanıldı ve o tarihlerde biz Ekim ayını yüksek sezon olarak geçiriyorduk. Alanya Turizmine de çok büyük anlamda katkı sağladı. Ayrıca bisiklet ve yüzme sporlarının Alanya'da gelişmesine de büyük katkı sağladı. Tabii 2 binli yıllarda artık daha da büyük gelişmelere tanık oluyoruz."

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu şampiyonada son günde engellilerin katılacağı Paratriatlon yarışması olduğunu da belirterek, " Paratriatlon Avrupa Şampiyonalarının hepsinde var. Ancak bu daha önceki ayaklarda olmuyordu. Bunu İrlanda'da ve İspanya'da izleme şansını yakaladım. Çok müthiş bir olay. O engellilerin iradesini, mücadelesini, heyecanını görmek lazım. Bizler de kendileriyle bu şekilde çok güzel empati kurma şansını yakalıyoruz. Bence bu yarışmanın en güzel tarafı da bu olacak" dedi.

Sipahioğlu, Türk sporcu sayısının 100' ü geçeceğini ayrıca serbest katılımcıların da olacağını belirterek, " Bu sporu her kes yapabilir. Her türlü engellinin bile katılabileceği bir spor organizasyonu. İzlenmesini ve yaşanmasını herkese tavsiye edeceğim bir spor. Sanırım sadece 600 civarında İngiltere'den katılım var" diye konuştu.

...//KUTU//...

TRİATLON SPORU HAKKINDA.

Yüzme, bisiklet ve koşu sporlarının art arda yapıldığı bir spor dalı olan Triatlon, her yaştan ve meslekten insanın yapabileceği bir aktivite. Yüzmeyi, bisiklete binmeyi ve koşmayı bilen insan, bu yarışlara katılabilir. Ancak karşıdan bakıldığı zaman kolay izlenimini veren bu spor, aslında çok ciddi bir çalışma sürecini gerektiriyor. Hazırlık aşaması tam bir yıl sürüyor. Sporcular yarış öncesi hedeflerini belirleme amaçlı program yapıyor ve bu programı aksatmamaya çaba göstererek hazırlanıyorlar. Ancak yarışa katılmak isteyen kişinin kendi adına başarılı olabilmesi için en az 750 metre yüzebiliyor olması gerekiyor. Bu sporu yapmak için belli bir yaş sınırlaması ve cinsiyet farkı yok. Yarışa katılan kişiler tabi oldukları yaş gruplarına dahil ediliyor ve yarış sonunda yapılan ödül töreni bu gruplara göre belirleniyor.

FK (MK) (FOTOĞRAF - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Sipahioğlu Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title