Haberler

Alanya Marina, Londra'da Tanıtıldı

Geçen yıl 550 yatçıyı konuk eden Alanya Marina, bu yılın ilk fuarı olan 'Londra Yat Fuarı'nda dünyanın birçok ülkesinden gelen deniz tutkunlarına tanıtıldı.

Geçen yıl 550 yatçıyı konuk eden Alanya Marina, bu yılın ilk fuarı olan ' Londra Yat Fuarı'nda dünyanın birçok ülkesinden gelen deniz tutkunlarına tanıtıldı. Türkiye standında tanıtılan Alanya Marina, ziyaretçilerin ilgisini çekti. 2010 yılında 10 milyon dolar maliyetle inşa edilen 437 yat kapasiteli Alanya Marina, uluslararası fuarlarda tanıtılarak bölgeye daha çok deniz tutkununu çekmeye çalışıyor.

90 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas, tanıtım çalışmalarına 2014 yılının ilk fuarı olan Londra Yat Fuarı'na katılarak devam ettiklerini söyledi. 4-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuarda diğer marinalar ve kurumlarla birlikte Türkiye standında yer aldıklarını belirten Ayas, "Fuara yaklaşık 90 bin ziyaretçi katıldı. 400 firmanın katıldığı fuarda yeni modeller tanıtıldı. Türkiye'nin ve Alanya'nın tanıtımı için çok önemli olduğunu düşündüğümüz fuara 5'inci kez katıldık" dedi.

SIRADA DÜSSELDORF VAR

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 18- 26 Ocak tarihleri arasında Avrupa'nın en büyük fuarlarından birinin daha düzenleneceğini kaydeden Ayas, "Alanya Marina, Türkiye standında yerini alacak. Şubat ayında İstanbul'da CNR Expo'da marinamızın tanıtımını yapacağız. Son fuarda 100 yatçıya bilgiler verdik. Şu an kış sezonu olduğu için marinamızdaki yatçıların çoğunluğu ülkelerine döndü. Şubat ayı sonunda tekrar dönerek teknelerine bakım yapacak. Mayıs ayı sonunda ise yelken açacaklar" diye konuştu.

TANITIMLA BİRLİKTE SAYI ARTACAK

Geçen yıl Ortadoğu'da yaşanan olayların yat trafiğini olumsuz etkilediğine de işaret eden Ayas, şöyle dedi: "Geçen yıl 550 civarında yat trafiğimiz oldu. Bir kısmı burada kaldı, bir kısmı da durak yeri olarak kullandı. Bu yıl Ortadoğu'daki sorunlar çözülürse, tanıtımlarımızın da katkısıyla yat trafiğimiz artacak. Şu anda 200 yat kışlıyor. Bu sayıyı tanıtımlarla birlikte artıracağımızı düşünüyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düsselldorf Türkiye Londra Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title