Haberler

Akbabaya Uydu Vericisi Takıldı

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile KuzeyDoğa Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Tuzluca ilçesi'nde bir akbabaya uydu verici takılarak doğaya bırakıldı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile KuzeyDoğa Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Tuzluca ilçesi'nde bir akbabaya uydu verici takılarak doğaya bırakıldı.

Türkiye'de nesli tükenmekte olan küçük akbabaları koruma amaçlı olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın başlattığı proje çerçevesinde yakalanan ükbübülürü uydu vericisi takıldı. KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Uzman Biyolog Emrah Çoban, "Küçük akbabayı yakaladık ve gerekli ilk uydu cihazını monte edip doğaya bıraktık. Bu güneş enerjisiyle çalışan uydu cihazı sayesinde nesli tükenmekte olan küçük akbabalar hakkında bilgi sahibi olacağız. Sürekli takip edeceğiz. Iğdır ve çevresinde sürekli görülen 26 akbabadan oluşan koloni, genelde ise 40 küçük akbaba var. Bunların nesli tükeniyor. Sahip çıkıp yaşatmamız lazım. Artık Türkiye'nin ilk uydu vericili küçük akbabası var. Biz bunu gerçekleştirdik" dedi.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mete Türkoğlu da bakanlık ile KuzeyDoğa Derneği'nin iş birliği yaparak akbabaları yakalamaya ve üzerlerine cihaz takmaya başladıklarını hatırlattı. İlk uydu vericili küçük akbabayı doğaya bıraktıklarını belirten Türkoğlu, "Başka akbabaları daha yakalamak, uydu cihazı takmak istiyoruz. Bu vericiler sayesinde akbabaların göç yolları, üreme şekli, beslenmeleri takip edilecek. Küçük akbabaya 'Aras' ismi verilerek 'TR 01' numarayla doğaya bıraktık" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrah Çoban Türkiye Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title