Haberler

'Akaryakıt Pahalılığında Dünya Şampiyonuyuz'

Güncelleme:

Akaryakıt zamları ve LPG'li araçlar soru önergesi oldu.

ŞEKER, "AKARYAKIT PAHALILIĞINDA DÜNYA ŞAMPİYONUYUZ"

Son üç haftada akaryakıt fiyatlarına üç kez zam yapılması soru önergesi ile Meclis gündemine taşındı.

CHP Gaziantep milletvekili Dr. Mehmet ŞEKER, akaryakıt zamlarının Türkiye'yi akaryakıt pahalılığı açısından dünya şampiyonu yaptığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren ŞEKER, "Ham petrol fiyatlarındaki artışın dışında devletin sattığı benzin ve motorine yüksek oranda ÖTV yüklemesi, bir de bunun üzerinden KDV kesmesi vatandaşlarımızın yıllardır dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmasına neden olmaktadır" dedi.

Akaryakıt pahalılığıyla mücadele edemeyen vatandaşların, daha ucuz olması nedeniyle araçlarına LPG taktırdıklarını ifade eden ŞEKER, LPG kullanımının sürekli arttığını bu nedenle de güvenlik unsurunun ve denetimlerin çok titiz bir şekilde yapılması gerektiğini, aksi takdirde LPG nedeniyle meydana gelen kazalarda ve ölümlerde artışlar olacağını kaydetti.

"GAZ SIZDIRMAZLIK RAPORU NEDEN KALDIRILDI?"

Buna rağmen Ulaştırma Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeyle "gaz sızdırmazlık raporu"nu zorunlu evrak listesinden çıkarmasına bir anlam verilemediğini ve bunun kamuoyundaki endişeyi artırdığına da dikkat çeken ŞEKER, merdiven altı imalatların artacağını belirterek Başbakan ERDOĞAN'a şu soruları yöneltti:

1.Türkiye'de 2002-2012 yılları arasında trafikteki toplam araç sayısı yıllar itibariyle kaçtır? Bu araçlardan kaçı benzinlidir?

2.Aynı dönemde yıllar itibariyle LPG'li araç sayısı nedir?

3.2002-2012 yılları arasında, yıllar itibariyle, LPG nedeniyle meydana gelen trafik kazası sayısı nedir? Bu kazaların kaçı can kaybıyla sonuçlanmıştır? Kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?

4.Güvenliğin ve denetimin çok önemli olduğu LPG'lerde "gaz sızdırmazlık raporu"nun zorunlu evrak listesinden çıkarılmasının nedeni nedir?

5.LPG'de gaz sızdırmazlık raporunun zorunlu evrak listesinden çıkarılmasının merdiven altı imalatı arttıracağı iddiaları doğru mudur? Bunun önüne geçebilmek için Bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır?

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title