Haberler

Aile Destek Merkezi Şırnak'ta açıldı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak'ta açılan Aile Destek Merkezi'nin toplumsal dayanışma ve aile bağlarını güçlendirmeye hizmet edeceğini belirtti.

Bakan Göktaş, Şırnak Aile Destek Merkezi ve Kadın Yaşam Merkezinin açılışını yaptı

ŞIRNAK - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak Aile Destek Merkezi ve Şırnak Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinin açılışlarını yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a geldi. Bakan Göktaş, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Vali Cevdet Atay ile protokol üyeleri tarafından karşılandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak Aile Destek Merkezi ve Şırnak Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Göktaş, "Toplumumuzun en güçlü kalesi olarak gördüğümüz aile yapımızı daha da güçlendirmek hepimizin ortak amacı. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Aile Destek Merkezimiz de, toplumsal dayanışma ve aile bağlarını kuvvetlendirme anlamında bu amacımıza hizmet edecektir. Merkezimizin Şırnaklı ailelerimize, kadınlarımıza, kardeşlerimize ve çocuklarımıza ebeveynlik rehberliği, çocuk gelişimi, aile danışmanlığı, eğitim programları gibi çalışmalarla önemli bir sosyal destek sağlayacağından eminim" dedi.

"Bakanlık olarak vatandaşlarımıza birçok proje sunuyoruz"

Bakanlık olarak vatandaşlarımıza birçok proje sunduklarını belirten Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak çalışmalarımızda temel hedefimiz, aile yapımızı güçlendirmek, kadınlarımızın aile içinde ve toplumda saygın bir konuma yükselmelerini temin etmek, manevi ve milli değerlerimizin yaşatılmasını sağlamaktır. Bu hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz her çalışma bizim için değerlidir. Aile bireylerimizin, kadınların hayatlarına değer katmak, pozitif değişimler meydana getirmek için Bakanlık olarak vatandaşlarımıza birçok proje sunuyoruz. Başta kadınlarımız olmak üzere her bir insanımızın potansiyeline güveniyoruz. Taşıdıkları cevheri ortaya çıkarmak için hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz" dedi.

Şırnak il genelinde 23'üncü ADEM açıldı

Şırnak il merkezinde 6'ıncı il genelinde 23'üncü ADEM'in açılışının yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "Açılışını, umut dolu bir başlangıçla gerçekleştiriyorum. Çalışmalarımız neticesinde inanıyorum ki Şırnak'ı tekrar ziyaret ettiğimde burada kadınların, kızların başarı hikayelerini kendilerinden dinleyeceğim. Ürettikleri güzel ürünleri hem burada hem Türkiye'nin farklı yerlerinde tanıtma ve satma imkanı bulabilirler. Merkezimizde yapılacak her çalışma, kadınlara, ailelerimize sağlanacak hizmetler, toplumsal hayatımızda ve aile yapımızın daha da güçlenmesinde fark oluşturacaktır. ADEM'de yürütülecek kültürel faaliyetler, kadınlarımız için verilecek sanatsal ve mesleki kurslar da kadınların yeteneklerini fark etmelerini, yeni işler yapmalarını, içlerinde olan cevherleri ortaya çıkarmaları için de vesile olacaktır. Dolayısıyla merkezimizde hizmet alacak tüm Şırnaklı kardeşlerimize, ablalarıma ve çocuklarımıza da kendileri için sunulan hizmetten en güzel şekilde istifade edeceklerine eminim. Bu önemli günün bir parçası olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve beraberindekiler Şırnak Aile Destek Merkezinin açılış kurdelesinin kesiminin ardından, binadaki atölyeler tek tek gezilerek, kursiyerler ile sohbet etti.

Daha sonra Vakıfkent Mahallesinde bulunan Şırnak Belediyesi Kadın Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Göktaş, "Bugün Şırnak'a çok kıymetli bir eser kazandırmış. İçinde bilgi evi, kütüphane, kadın yaşam merkezi, kadın sanat merkezi, mesleki eğitim merkezi bulunuyor. Bu güzel eserleri kazandırdığınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şehrin merkezinde bu güzide eserler gerçekten hem kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını hem de çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri bir yer hem de gençlerimizin bilgi evi olarak kullanabilecekleri yer. Bilgi birikiminin olduğu bir yer. Dolayısıyla bu güzide eserleri burada kazandırmak hem çok kıymetli hem çok anlamlı. Bakın kadınlar mutluysa çocuk mutludur, çocuklar mutluysa aileler mutludur. ve biz güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye diyerek bu yola koyulduk. İnşallah bu güzel eserleri hem Şırnaklı kadınlarımıza, Şırnaklı çocuklarımıza, Şırnaklı ailelerimize kazandırarak gerçekten en hayırlı hizmeti etmiş olduğunuzu bir kere daha görmüş olduk" dedi.

"Ekonomimizi güçlendirebilmek için, kadınların potansiyelini tam anlamıyla kullanmamız lazım"

Aile ve toplumun yaşam kalitesini artırarak ekonomimizi güçlendirebilmek için, kadınların potansiyelini tam anlamıyla kullanılması gerektiğini ifade eden Bakan Göktaş, "Bakın kadınların bilgi ve deneyimlerini kullanmadan, sosyal kalkınmada ilerlememiz gerçekten mümkün değil. Kadınların her alanda değer oluşturabilmeleri için gerekli tüm koşulları hazırlamalıyız. Aile ve toplumun yaşam kalitesini artırarak ekonomimizi güçlendirebilmek için, kadınların potansiyelini tam anlamıyla kullanmamız lazım.

İşte bu güzel, bu güzide eser de bunun için bir imkan. Az önce açtığımız ADEM de bunun için bir imkan. Şırnak genelinde açtığımız 23 Aile Destek Merkezleri de bunlar için de bir imkan. Dolayısıyla bizler hem kadın güçlenmesi ve kadınların toplumda daha görülür olması ve hem toplumda hem ailede hem de çocuklarıyla birlikte daha mutlu kadınlara yol açmamız ve onları güçlendirmek adına bu güzel eserleri kazandırdığınız için ben hakikaten çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Destek sağlamaya devam edeceğiz"

Geleceklerini kuran genç kadınlar yetiştirmek için de her türlü imkanı ve desteği sağlamaya devam edeceklerini belirten Bakan Göktaş, "Bakın 2002 yılında kadınların iş gücüne katılımı yüzde 27 iken, 2023 yılında bu oran yüzde 30'a vardı. ve kadınların istihdama katılım oranı yüzde 25'ten yüzde 31'e yükseldi. Bizler de kadınları bu alanlarda hem desteklemek hem ekonomik alanda desteklemek hem de kadınların geleceklerini kuran genç kadınlar yetiştirmek için de her türlü imkanı ve desteği sağlamaya devam edeceğiz. İnşallah bu güzel eserler de sadece başlangıçtır. İnşallah önümüzdeki dönemde hem Şırnaklı kadınlarımıza, çocuklarımıza gençlerimize yapacağınız yatırımlarda bizleri şimdiden heyecanlandırıyor. Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Şırnaklı kardeşlerimize sizlerle beraber en güzel hizmeti vermekten gurur ve mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay ise, "Özellikle kadınlarımızın, faydalanacağı aynı zamanda kadınlarımızın üretim yapabileceği ve çocukları ile birlikte vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği bir ortam olarak çok önemsiyoruz. Hanımefendiler kurslarını arttırdıkça bizde onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Şırnak'ın geçmişteki fotoğrafları, görüntülerini gördüm. Şırnak yeniden var oldu. Burada belediyemizin çok ciddi emekleri, destekleri var. Sayın Bakanımızın özellikle çok ciddi katkıları var. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da, Şırnak'ın çehresini değiştireceklerini ifade ederek, Şırnaklıların mutlu ve huzurlu yaşam sürecekleri güvenli şehir inşa etmek için tüm imkanları seferber edeceklerini kaydetti. Açılışını yaptıkları merkezin, bu çalışmaların bir neticesi olduğunu dile getiren Tatar, ülkenin bilimde, sanayide, savunmada, teknolojide, ulaşımda ve birçok alanda hızla ilerleyişini sürdürmeye devam ettiğini aktardı. Tatar, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlattığımız büyük atılımlar her alanda devam edecektir" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka da hizmete açılan merkez ile ilgili bilgi vererek, merkezin Şırnaklılara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından "Belediye Kadın Yaşam Merkezi-Bilgi Evi-Kütüphane, Kadın Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi"nin açılışı yapıldı. Bakan Göktaş, merkezi gezdi.

Açılış programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak AK Parti Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalaman, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Açılışların ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak Valiliğini, Şırnak Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahinur Özdemir Göktaş Şırnak Aile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title