Haberler

Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent: Ben bu çadırları almasaydım, AFAD da Kızılay'dan parayla alacaktı

Güncelleme:

Kahramanmaraş depreminin 3. günü Kızılay'ın 2 binden fazla çadır satışı yaptığı Ahbap derneğinin kurucusu Haluk Levent, kamuoyunda tartışma yaratan olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Deprem sonrası arkadaşlarının Kızılay'ın çadır satışı yaptığını fark edip harekete geçtiklerini belirten Levent, "Ben bu çadırları almasaydım, AFAD alsaydı o da Kızılay'dan parayla alacaktı. 'Kızılay çadır satmalı mı?' sorusunun muhatabı değilim" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 44 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremin 3. gününde yaşanan bir olay ise kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Kızılay'ın, ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap derneğine 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 çadır sattığı ortaya çıktı.

GENEL BAŞKAN KINIK HABERLERİ DOĞRULADI

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" açıklamasıyla doğruladığı haberlere ilişkin bir yeni açıklama da Haluk Levent'ten geldi.

"BİZİM İLK İŞİMİZ ÇADIR BULMAK OLDU"

Haluk Levent depremden 3 dakika sonra telefon aldığını ve uçaklar kalkmamasına rağmen bölgeye doğru yola çıktığını dile getirdi. Çok acı manzaralarla karşılaştığını anlatan Levent, "Ben o gün çadır bulamadım. Yetişilemeyen çok yer var. Gidilemeyen çok yer var biz oralara gittik. Çok zordu. Çadır yok oralarda. Hiçbir yerde yok. İlk gün resmi kurumlarla iletişim halindeydik. Bizim orada yapacağımız ilk şey çadır temin etmek oldu. Çadırın ardından gıda tırlarımız yola çıktı" dedi.

"BİR ÇADIRI KDV DAHİL 22 BİN LİRAYA ALDIK"

FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Levent, "Kızılay'ın çadır sattığını biliyordum. Ama deprem zamanında ya da normal zamanda olup olmadığını bilmiyorum. İnsanlar soğukta donarken aman 'İnsanlar bana ne der?' diye düşünecek durumda değildim. Arkadaşlarım Kızılay'ın çadır sattığını öğrenince hemen harekete geçtiler. Çadır satıldığını duyunca hemen 2 bin 50 adet sipariş verdik. Bir çadırı 22 bin liraya aldık, nakliye ve KDV'si dahil" diye konuştu.

"AFAD ALSAYDI ONLAR DA PARA ÖDEYECEKTİ"

Levent konuşmasının devamında ise, "Ben bu çadırları almasaydım, AFAD alsaydı o da Kızılay'dan parayla alacaktı. Bu tartışma insanlara çadırlar gittikten sonra yapılmalı çünkü insanlar donuyor ve ölüyor orada. 'Kızılay çadır satmalı mı?' sorusunun muhatabı değilim. Kızılay'dan gıda da satın aldık. Ben o an ekibime 'İnsanların neye ihtiyacı varsa alın' dediğim için alındı gıdalar da. Ben zaten çadırların ve konteynerin faturalarını yayınlayacağım. Orada her şey açıkça görünür" ifadesini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Haluk Levent Kızılay Deprem Ahbap AFAD Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

bekir vural:

Tabi hükümet düşmanı troller en ufak ayrıntıda bile balık gibi atlayıp devleti kötülemekle uğraşıyorlar. Maaşları yatmış anlaşılan.

138
117
yanıtYanıtla
Can Özer:

Ulan insanlar orda yardima muhtacken depolarindaki cadirlari hemen gondermek yerine niye maliyeti fiyatina da olsa satmak icin depolarinda bekletitor? Zaten milyarlarca tl kizilaya bagis yapilmadi mi?

yanıt9
yanıt13
anıl çelik:

Asıl sizin maaşınız yatmış ki güzel savunuyorsunuz UTANMADAN

yanıt11
yanıt11
AynenDevam:

Önce hükümet ile devletin farkını öğren. İnsanlarin eleştirme hakkı her zaman vardır, eleştirmek düşman olmak anlamına gelmez. 3. Dünya ülkesi gibi saçma yorumlar yapmayın, utanç verici..

yanıt15
yanıt11
Onur Yener:

Ortada anlaşılmayacak birşey yok, Kızılay'a parasıyla çadır diken firma Ahbap derneğinede parasıyla çadır satmış, ancak bazı provakatörler bunu kamuoyuna Kızılay çadır satıyor diye lanse etmiş.Bu yalana inanmak için anadan doğma keriz olmak lazım.

57
39
yanıtYanıtla
Ahmet :

Kizilay 7.24 calisacak parasini verip cadir diktirecek ahbap alip reklamini yapacak yok yaaa milyarlari hesabında tutmayacak kizilaya verecek kizilayda ona hizmet edecek ahbapin yada birilerinin zoruna gittiyse ahbabi kapatsinlar kizilayda cadir dagitsinlar bak ozaman kizilay cadiri bedava veriyor

37
27
yanıtYanıtla
Murat Sahin:

Çok haklısınız

yanıt0
yanıt0
sade vatandaş:

iktidarın her şeyi ben yaparım sevdası binlerce cana sokakta soğukta kalan insanların olmasına sebep oldu olması gereken her ilin nüfusu için stoklayacağı kutup tipi çadırları olmalıydı her il deprem ve diğer afetler için malzeme ve gıda stoğu yapmalı miadı dolanı yenilemeliydi

17
40
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Kentsel dönüşümü iktidar mı iptal ettirdi?

yanıt0
yanıt0
Orhan KÖSE:

bi git işine türkümü çığırıyon ne yapıyorsan ... 3 tane çadır ile herşey bittimi sanıyorsun .. ne senin nede senin gibilerin çapı yetmezzzz yaraları sarmaya yaralar büyük büyük .. yardımlarınızı doğru yerlere yapınız lütfen Allah kabul etsin.

17
17
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title