Haberler

Ağrı'da silahlı eylem hazırlığındaki terörist kıskıvrak yakalandı! Operasyon öncesi HDP ilçe binasına girdiği tespit edildi

Güncelleme:

Ağrı'da silahlı eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK/KCK mensubu teröristin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Silahlı eylem yapmak üzere Doğubayazıt ilçesine gelen "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet isimli teröristin, HDP Doğubayazıt ilçe binasına gittiği ve örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştüğü tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Kanlıbaba Tepe mevkisinde 17 Mart'ta, bir grup düzensiz göçmen tespit eden Türkiye-İran sınır hattında konuşlu Mehmetçik, kontroller sırasında tel örgülere takılı bir sırt çantası buldu.

ÇANTADAN SİLAH VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ÇIKTI

Güvenlik güçleri çantada, PKK/KCK terör örgütü mensubuna ait 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tablet, 2 kamuflajlı gizlenme filesi, 2 termal koruma kıyafeti, 1 termal silah dürbünü, 1 tek göz dürbünü, 1 kalaşnikof şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 2 şarjlı kalem pil, 49 kalaşnikof mühimmatı ve 9 tabanca fişeği ele geçirdi.

Ağrı'da, silahlı eylem hazırlığındaki teröristin de aralarında olduğu 6 kişi yakalandı

MEMO KOD ADLI TERÖRİST OLDUĞU BELİRLENDİ

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kişinin, silahlı eylem yapmak üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen, örgütün İran yapılanması mensubu Suriye uyruklu "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet olduğunu belirledi.

HDP İLÇE BİNASINA GİTTİĞİ TESPİT EDİLDİ

Örgüt mensubunun, HDP Doğubayazıt ilçe binasına giderek, örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştüğü, daha sonra bu kişilerin binadan ayrılıp "öncü artçı" şeklinde Ergül'ün ikametine yürüyerek gittikleri tespit edildi.

Ağrı'da, silahlı eylem hazırlığındaki teröristin de aralarında olduğu 6 kişi yakalandı

OPERASYON DÜZENLENDİ

Ağrı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt mensubunun barındığı müştemilata 24 Mart'ta operasyon düzenledi. Operasyonda Rodi Ebdilla Ehmet kaçmaya çalışırken ikametin arkasındaki dere yatağında sağ olarak ele geçirildi. Ekipler, Rodi Ebdilla Ehmet'in yanı sıra ikamette bulunan 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

22 MART SABAHI HDP İLÇE BİNASINA GİTMİŞ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan Rodi Ebdilla Ehmet, İran'dan illegal yollarla Türkiye'ye girdiğini, 21 Mart'ta Doğubayazıt'a geldiğini, 22 Mart sabahı HDP İlçe binasına gittiğini ve Botan Ergül'ün kendisini evinin yanındaki odunlukta barındırdığını beyan etti.

Örgüt mensubunun yakalandığı ev ve eklentilerinde yapılan aramada da 2 el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 15 fişek ele geçirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Operasyon Gençlik Ağrı Kck PKK 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Yavuz sivas:

Sasirdikmi? tabikide hayir.ztn nevruzda acik acik söylemedilermi herseyi bunlarin bide hukumeti devraldigni dusunmek bile istemiyorum.sevgili kürt kardeslerim hdp sizin temsilciniz degil ne zaman anlayacak siniz

145
35
yanıtYanıtla
Enes Çetin:

Bu millet ne hale geldi de bunlarla bir oluyor hiç anlamıyorum.

yanıt68
yanıt7
Mehmet Vatandaş:

seçimler yaklaştıkça bu olayları daha sık duyarız hatta bombalar bile patlar bir yerlerde daha önce görmüştük bu filmi:)

56
82
yanıtYanıtla
Hsn:

Sana göre Pkk yapmaz tabi böyle birşey değil mi?iyice kayış kopmuş sizde

yanıt32
yanıt15
Yusuf Kuşçu:

Şaşırdık mi hayir. Hdp sasirdimi hayir. Chp ve Chp ye oy verenler eminim cok sasirmistir. Zira onlar hdp nin melek olduguna inaniyorlar

19
17
yanıtYanıtla
ahmet:

olsun sözde milliyetçiler yinede oy verecek bunlara. engel olamazsınız artık.

13
23
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

seçim yaklaştıkça bu haberler artacaktır.

18
18
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Bu haberi bizim değilde pkk ile bağı olduğunu bile bile ittifaka bu partiyi sokmak isteyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN mirası olan chp,nin başındaki arkadaşın okuması lazım, oy için herşey mübahtır kafası yaşayan arkadaşın

21
12
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

yav bi şaşırdık bi şaşırdık var ya... harbi mi yaaa cidden hdp binasına mı girmiş . vay anasınııııı

21
9
yanıtYanıtla
Alim Ceylan:

TC tabeladan silinince ayağa kalkanlar. TC yi haritadan silmek isteyenlerle İttifak halinde

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title