Haberler

    Afrin'e Saldırı Yok, Ama İhtimal Var'

    PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu’nun Başbakanı Hevi Mustafa beraberindeki heyetle ilk dış ziyaretini Türkiye’ye yaptı.

    PYD'nin Suriye'de ilanettiği üç kantondanbiri olanAfrin Kantonu'nun Başbakanı Hevi Mustafa Türkiye'de. Dışilişkiler Bakanı Süleyman Cafer ve Dışilişkiler Bakan Yardımcısı Cihan Mihemed'den oluşan birheyetle çeşitli temaslarda bulunuyor.

    Al Jazeera Türk'e konuşan Kanton Başkanı Hevi Mustafa, Türkiye'deki temaslarıyla ilgili açıklama yapmak istemedi, görüşmelerinin bitmesinin ardından açıklama yapacaklarını söyledi.

    'Afrin'e saldırı ihtimalivar'

    Mustafa, "Şu an Afrin'e saldırı riski var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Rojava bölgesi, devrimin başladığı ilk günden bugüne kadar her zaman risk ve saldırı tehlikesi altındadır. Bazı çıkar çevre ve grupları bizim kurduğumuz öz yönetimizi kantonsistemimizi benimsemedikleri için saldırı tehlikesi her an var. İlk günlerden beri bölgelerimizi savunduk, savunmaya hazırız. Şunu çok açık söylüyoruz. İlk günden beri saldırılar yapıldı, saldırı ihtimalivar. Ama şu an birsaldırı durumuyok."

    "Afrin'e olasılı birsaldırı karşısında PYD'nin silahlı kanadıYPG ileÖzgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları birlikte hareket edecekler mi?" sorusuna Mustafa, "Kobani'de öyle birdurum var. Her üç kantonumuz coğrafi olarak birbirinden ayrıdır, uzaktır. Her üç kantonun da arasında birsöz birliği, anlaşma var. Bir kantondaki tavrımız diğerinde de geçerlidir" şeklinde cevap verdi.

    İlk dış ziyaret Türkiye'ye

    İlk dış ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiren kantonheyeti, Afrin'den doğrudan Türkiye'ye giriş için sınır kapısı olmadığı için Azez üzerinden İslami Cephe denetimindeki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.

    İlk olarak Ankara'ya giden kantonyetkilileri14 Kasım Cuma günü İstanbul'daki Cezayir Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu'nun Dış İlişkiler Bakanı Süleyman Cafer "Afrin Kantonu yönetimi olarak ilk kez kantonsınırları dışına çıkıyoruz. İlk ziyaretimizi de Türkiye'ye yaptık. Çünkü Türkiye halkı bizim kardeşimizdir. Biz ziyaretimizle Türkiye halklarına kardeş olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Daha fazla STK ve siyasi partiyle görüşmek istiyoruz" dedi.

    'Sınır kapısına ihtiyacımız var'

    Hevi Mustafa, Türkiye ilearalarındaki Selen Kapısı'nın kapalı olduğunu, söyleyerek "Türkiye ileolansınır arasında birkapıya acilen ihtiyacımız var. Konuyla ilgili taleplerimizi resmi olarak Türkiye devletine ilettik" dedi.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Al Jazeera Türk Afrin Kantonu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title