Haberler

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı! Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

Güncelleme:

İstanbul'da kullandığı lüks araçla 1 kişinin ölümüne neden olduktan sonra annesi tarafından yurt dışına kaçırılan 17 yaşındaki T.C. ve annesi Eylem Tok ile ilgili tutuklama kararı verildi. Adalet Bakanı Tunç, "Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir" dedi.

İstanbul Eyüpsultan'da ünlü yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, karıştığı kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Kaza sonrası yurt dışına kaçan anne-oğul ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Şahıslar hakkında tutuklama kararı verildiğini belirten Bakan Tunç, yaptığı açıklamada "Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir." ifadelerini kullandı.

1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA SONRASI ANNESİ YURT DIŞINA KAÇIRDI

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C., saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı. Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu T.C.'yi olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

BAKAN TUNÇ: TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Tunç, "01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında 'Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında 'Suçluyu Kayırma' suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

MISIR'DAN SONRA ABD'YE KAÇMIŞLAR

Bakan Tunç, "02.03.2024 tarihinde saat 03:50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

İLK HEDEFLERİ ABD'YE GİTMEKTİ

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazanın 23.30'da gerçekleştiğini, anne-oğulun 04.30 uçağıyla Türkiye'den ayrıldığını açıklamıştı. Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk hedeflerinin ABD olduğu ama o saatte ABD'ye uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri ortaya çıkmıştı.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

EYLEM TOK'UN OĞLU T.C.'NİN ABD VATANDAŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Diğer tarafından Eylem Tok'un oğlunun ABD'de doğduğu için o ülkenin vatandaşı olduğu ve bu nedenle annesi tarafından oraya kaçırılmak istendiği de tespit edilmişti. İstanbul Havalimanı'nda ortaya çıkan görüntülerde de T.C.'nin pasaport kontrolünden geçerken ABD pasaportunu kullandığı öğrenilmişti.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan Oğuz Murat Aci, İ.G, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Murat Acı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, T.A'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilmişti.

Yazar Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı: Mısır'dan sonra ABD'ye geçmişler

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Eylem Tok İstanbul Mısır Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

The Nomad:

Aynı duruş ve azim Somali cümhurbaşkanının oğlu için gösterilmedi malesef.

361
74
yanıtYanıtla
Nidhogg Nors:

Çünkü o müslo

yanıt121
yanıt138
Elcabbar:

Nidhogg sende amma parlak pembişsin,geleceğin parlak loo

yanıt35
yanıt9
Tolga Tplg:

İyide ölen kişinin ailesi para alıp şikayetçi olmadı. Git onlara derdini anlat.

yanıt178
yanıt40
Ali Baba:

Somali’de çalacakları bir sürü maden var karıştırma orayı

yanıt74
yanıt77
Turhan Gönen:

Bu kadar kaçmalarına hiç gerek yoktu. Gereken yerlere gereken parayı verseydiler zaten bir gün bile yatmazlardı. Burası Türkiye burada para ile halledilmeyecek hiçbir sorun yok. Adalet mi. O yerlerde sürünüyor.

253
31
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

Amerika'da paraya çevriliyor merak etme para evrensel dil Turhan.

yanıt56
yanıt9
Metehan Eryilmaz:

Trafikte adam öldüren 2 ay bile yatmıyor maalesef. Boşa bu kadar kaçmışlar.

192
4
yanıtYanıtla
Hak Adalet:

O kadarda yatmıyor Malesef inşallah vicdanları rahat bırakmaz böyle kişileri

yanıt77
yanıt2
Tolga Tplg:

Amerikan vadandaşı alamazlar onu. Birde ölenin ailesine para verirler şikayetçi olmazlar. Öyle kapanıp gider

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title