Haberler

ABD Savunma Bakanı Hagel, Çin'de

Çin Askeri Merkezi Komisyonu Başkan Yardımcısı Fan: "Ben dahil tüm Çin halkı bu tür açıklamalarınızdan (Doğu ve Çin Denizi ile ilgili kıta sahanlığı sorunları) memnun değiliz"

Çin, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in ASEAN Savunma Bakanları toplantısı ve Japonya'da yaptığı açıklamalardan memnun olmadığını açıkladı.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'de temaslarda bulunan ABD SAvunma Bakanı Hagel, Çin Savunma Bakanı Çang Vançuan ve Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Fan Çanglong ile bir araya geldi.

Çin Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Fan Çanglong, ABD Savunma Bakanı Hagel ile yaptığı görüşmede, konuk savunma bakanına Japon siyasetçiler ve ASEAN Savunma Bakanları ile görüşmelerindeki açıklamalarını "sert" bulduklarını söyledi. Fan, "kendisi dahil tüm Çin halkının bu tür açıklamalardan memnun olmadığını" söyledi.

Hagel'in seyahatlerini ve açıklamalarını özel bir dikkatle takip ettiğinin altını çizen Fan, askeri ilişkilerin Çin-ABD ilişkilerinin önemli bir parçasını teşkil ettiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Hagel, Çin ziyareti öncesi Japonya'daki temaslarında Nikkei gazetesine mülakat vermiş ve Pekin'in Doğu Çin Denizi'nde kurduğu hava savunma ve tanımlama sahasını "proaktif" bularak eleştirmişti.

Hagel, ayrıca geçen hafta Hawaii'de yapılan ASEAN savunma bakanları toplantısında Güney Çin Denizindeki kıta sahanlığı ve egemenlik konularında endişeli olduklarını söylemişti.

Çin'e resmi ziyarette bulunan Hagel, temaslarının ardından Moğolistan'a gidecek. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Chuck Hagel Japonya Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title