Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Antalya/

- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler ANTALYA Protesto gösterisine katılan vatandaşlardan detaylar İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım'ın konuşması KASTAMONU Vatandaşların Nasrullah Meydanı'nda toplanması Yürüyüşten detay görüntüler AK Parti İl Gençlik...

- ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ANTALYA

Protesto gösterisine katılan vatandaşlardan detaylar

İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım'ın konuşması

KASTAMONU

Vatandaşların Nasrullah Meydanı'nda toplanması

Yürüyüşten detay görüntüler

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ertan Güney'in konuşması ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Antalya ve Kastamonu'da ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi

ANTALYA/KASTAMONU (AA) – Antalya ve Kastamonu'da ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Muratpaşa ilçesi Kapalı Yol Havuz Başı önünde İHH İnsani Yardım Vakfı, Akdeniz Dayanışma Platformu, Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu gibi birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, ellerinde "Kudüs onurumuzdur, hepimiz Filistinliyiz direneceğiz, yaşasın Kudüs intifadası" yazılı pankart, Filistin ve Türkiye bayrakları açarak, ABD ve İsrail aleyhine slogan atıldı.

İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı basın açıklamasında, insanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zamandan geçildiğini, kanlı iktidarını sürdürmek isteyen zihniyetin Kudüs üzerinde yeni bir hamle yapmaya başladığını ifade etti.

Kudüs İslam'ın ve insanlığın olduğunu kaydeden Yıldırım, "Kudüs, ilk kıblemiz, kalbimizin ilk başkentidir. Kudüs, dünya barışının düğüm noktasıdır. Bu emanet iyilere, erdemlilere verilmiş, ahlaksızlara, katil sürüsüne değil." dedi.

ABD'nin "Kudüs İsrail'in başkentidir" demekle İsrail'in başkenti yapılamayacağını vurgulayan Yıldırım, bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolunun Kudüs'ün tekrar Müslümanlar'ca idare etmesiyle mümkün olduğunu bildirdi.

Gösteriye, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın da katıldı.

-Kastamonu

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Nasrullah Meydanı'nda toplananlar, İsrail ve Amerika aleyhine slogan atarak Kışla Parkı'na kadar yürüdü. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ertan Güney, burada grup adına yaptığı konuşmada, yürüyüşe 17 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini belirtti.

Kudüs'ün İsrail'in işgali altında inlediğini vurgulayan Güney, "1948 yılından beri biz Müslümanların tepkisizliğini fırsat bilip Müslüman Filistin halkına zulmeden, cebren topraklarını gasbeden, kısaca Büyük İsrail Projesi'ni gerçekleştirmek için her yola başvuran İsrail devletinin bu işgalci politikası, son günlerde Amerika Birleşik Devletleri tarafından alenen tasdiklenir duruma gelmiştir." dedi.

Filistin'in tüm İslam aleminin meselesi olduğuna işaret eden Güney, şöyle konuştu:

"İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz. Filistin tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım Antalya İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title