Haberler

Gazze'deki soykırıma karşı çıkan ABD'li asker kendini ateşe verdi

Güncelleme:

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, Gazze'deki soykırıma karşı çıkmak için İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Hastaneye kaldırılan ve ağır yaraları nedeniyle durumu kritik olan askerin servis edilen görüntülerde üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı görülüyor.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell'un protestosu ve kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüler sosyal medyaya yayıldı. Görüntüde, kamuflaj giyen Bushnell, kendisini ABD Hava Kuvvetlerinde aktif olarak çalışan asker olarak tanımlıyor ve "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." ifadesini kullanıyor.

"ŞİMDİ ŞİDDETLİ BİR PROTESTO DÜZENLEYECEĞİM"

İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önüne yürüyen Bushnell, "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." şeklinde konuşuyor.

Gazze'deki soykırıma karşı çıkan ABD'li asker kendini ateşe verdi

GAZZE'DEKİ SOYKIRIMA KARŞI ÇIKMAK İÇİN YAPMIŞ

İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren kişinin ABD Hava Kuvvetlerinde asker olduğu ve protestoyu Gazze'de soykırıma karşı çıkmak için gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

NEFESİ KESİLENE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DİYE BAĞIRDI

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döküyor ve kendini ateşe verdikten sonra, üst üste nefesi kesilene kadar " Filistin'e özgürlük" diye bağırıyor. Büyükelçilik polisinin "Size yardımcı olabilir miyim?" dedikten sonra "Yere yat" şeklindeki sözleri duyulan görüntülerde, diğer polisin, "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." ifadesi yer alıyor.

Gazze'deki soykırıma karşı çıkan ABD'li asker kendini ateşe verdi

"YANGINI ÜNİFORMALI GİZLİ SERVİS ELEMANI SÖNDÜRDÜ"

Washington İtfaiye ve Acil Sağlık Hizmeti yetkilisinden edindiği bilgide, ihbarın Washington İtfaiye ekibine yerel saatle 13.00 civarında yapıldığı bildirilmişti. İhbarda, İsrail'in Washington Büyükelçiliği binasının önünde, yetişkin bir erkeğin kendini ateşe verdiğinin kaydedildiğini aktaran yetkili, "Olay yerine ulaştığımızda, üniformalı gizli servis personeli tarafından yangının söndürüldüğünü gördük" açıklamasında bulunmuştu.

DURUMU KRİTİK

Kendisini ateşe veren kişinin, bölge hastanesine kaldırıldığını ve ağır yaraları nedeniyle durumunun kritik olduğunu söyleyen yetkili, bu kişinin kimlik bilgileri ya da bağlantıları hakkında detay paylaşmamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Washington Filistin İsrail Gazze Uluslararası Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (104)

Hasan Ağa:

Cennete girerdim beyinsiz ilahe illallah Muhammeden Resulullah demedikten sonra kimse cennete giremez dünyanın en güzel en hayırlı işini yapsa da giremez apaçık böyle söyleniyor kur'an-ı Kerim'de

105
507
yanıtYanıtla
Ali :

Dünyada bir sürü müslanlığın ulaşmadığı kabileler var. Mesela Kawahiva kabilesi. Senin düşüncenle onlar direk cehenneme gidecek. Bu durumda onların suçu ne? Ahkam kesip kendini haşa Allah gibi görme. Kimin cennete, cehenneme gideceğini bir tek Alla bilir.

yanıt442
yanıt227
Can Özer:

Demekki kuranda yazanlar yanlış Sizler muslumam olarak evinizde keyif surerken o adam musluman masumlar icin canini hice saydı

yanıt247
yanıt147
Hasan Ağa:

Ali efendi Allah tamam vermiş araştıracak bulacak öyle ormanın içinde yaşamayla olmaz herkes hesaba çekilecek kur'an-ı Kerim inip bittikten sonra ölen Müslüman değildir la ilahe illallah demedikten sonra

yanıt44
yanıt161
Ali :

Hasan Ağa efendi, sen sen ol Allah'ın işine karışma!!!. Bilmeden şirke giriyorsun. Benim ne demek istediğim açık. Bağnazlık yapma biraz empati kullanmak lazım.

yanıt185
yanıt18
simit bekleyen martı:

insan insandır. üzerinde etiketi olmayan bir ahyakkabı ayakkabı olmuyor mu. bu nasıl bir cifte standarttır anlamıyorum. buna bir de din kılıfı giydiriyor insanlar. sadece insan olmak insanlığın tek kurtuluşu zaten.

yanıt75
yanıt24
Se. Ba.:

Zeka'da bir yere kadar demek.. beyin bir yerden sonra alıp başını gidiyor

yanıt32
yanıt12
Kemal Sağlam:

Helal olsun bir müslüman olarak utandim. Mekânı cennet olsun bence yaşamaz baya yandi

322
26
yanıtYanıtla
Doğrucu deli:

Vatansever nikli arkadaş bir vatansız hedef saptırıyor bu niki kullanarak Suri olabilir ya da kro

yanıt15
yanıt18
birgörüş:

VATANSEVER : korkma kimliği adını açıkca yaz.

yanıt17
yanıt5
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title