Haberler

47 yıl aradan sonra paraşütle uçan gazileri, vatandaşlar indikleri yerde Türk bayrakları ile karşıladı

Güncelleme:

47 yıl aradan sonra paraşütle uçan gazileri, vatandaşlar indikleri yerde Türk bayrakları ile karşıladı 47 yıl önce Beşparmak dağlarına paraşütle inen Kıbrıs gazileri, yamaç paraşütüyle eski günlerine döndü Alanya'da Gaziler Günü nedeniyle Kıbrıs Gazileri, ilçe semalarında yamaç paraşütüyle...

47 yıl aradan sonra paraşütle uçan gazileri, vatandaşlar indikleri yerde Türk bayrakları ile karşıladı

47 yıl önce Beşparmak dağlarına paraşütle inen Kıbrıs gazileri, yamaç paraşütüyle eski günlerine döndü

ANTALYA - Alanya'da Gaziler Günü nedeniyle Kıbrıs Gazileri, ilçe semalarında yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayışı yaptılar. Kıbrıs savaşında hava indirme tugayı askerleri olarak paraşütle Beşparmak Dağlarına inen gaziler, 47 yıl aradan sonra ilk kez paraşüte binmenin heyecanını yaşadılar.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Kaymakamlığı, Alanya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğinde Gaziler Haftası nedeniyle gazilere bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde ilçede bulunan gazilere kahvaltı verilirken öğlen ise Kıbrıs savaşında hava indirme tugayı olarak görev yapan iki gazi yamaç paraşütü ile uçtu. Yamaç Paraşütüne bineceklerinden haberi olmayan Kıbrıs Gazisi Necati Karaköse ve Ahmet Şirin, bir araca bindirilerek organizasyonu yapılacağı bölgeye geldiklerinde kendilerine paraşüte binecekleri söylendi.

Yamaç Paraşütü Pistindeki etkinlikte uçuş öncesinde gaziler THK Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ergun Ulu'dan bilgi aldılar. Yaklaşık 20 dakika havada kalan gaziler Kleopatra Plajı ve Alanya Kalesi manzarası eşliğinde unutulmaz anlar yaşadılar. Paraşüt eğitmeni Ergun Ulu, Gazi Necati Karaköse ile gökyüzünde röpörtaj yapmayı da ihmal etmedi. Paraşütle uçarken Karaköse çok mutlu olduğunu ve unutulmaz bir duygu yaşadığını ifade etti. Damlataş Plajı'na inen gazileri ise aşağıda Türk bayrakları ile vatandaşlar bekledi.

"Şehit ve gazilerimiz için ne yapsak azdır"

Alanya Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Çelik, "Gaziler Haftası kapsamında ALKÜ ile ortak olarak gazilerimiz onuruna düzenlediğimiz bu organizasyon bizlere gurur verdi. Vatan için canının hiçe sayan şehit ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Gazilerimiz 47 yıl aradan sonra uçmanın keyfini yaşadılar" dedi.

"Değişik spor organizasyonları da yapacağız"

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doçent Doktor Özgür Nalbant, bu tür faaliyetlere üniversite olarak tam destek verdiklerine dikkat çekerek,"Bundan sonra da şehit ve gazilerimize yönelik organizasyonlarımız olacak. Değişik spor organizasyonları da yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Çok gururlandım"

Kıbrıs savaşında Hava İndirme Tugayı askeri olarak Beşparmak Dağları'na paraşütle atladıklarını söyleyen Kıbrıs Gazisi Necati Karaköse, "Askerliğim döneminde 23 deneme ve birde Kıbrıs olmak üzere 24 paraşüt atlayışı yaptım. 47 yıl aradan sonra bu 25. atlayışım oldu. Çok gururlandım. Harika bir organizasyondu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşparmak Dağları Antalya Alanya Kıbrıs Yaşam Güncel Haberler

title