Haberler

"4'üncü Kattan İnip Nasıl Tutacaktın?"

Güncelleme:

Hakim, 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia edilen kadının eşine ilginç bir soru sordu.

Erzurum'da, eve kuma getirdiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia edilen 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın'ın ölümü ile ilgili eşi 30 yaşındaki Kamil Barçın, ilk kez hakim karşısına çıktı.

"TUTMAK YERİNE NEDEN AŞAĞIYA İNDİN?"

Eşinin camdan atlarken tutmak için aşağıya koştuğunu belirten tutuksuz sanık Kamil Barçın'a hakim Haşim Kızıltaş, "Tutmak yerine neden aşağıya indin. Evin 4'üncü kattan inip nasıl yetişmeyi düşündün" diye sordu. Kamil Barçın ise o psikolojiyle ne yaptığını bilemediğini söyledi. Duruşmaya tutuksuz sanık kuma 33 yaşındaki Esengül Nikbay katılmadı.

Merkez Palandöken İlçesi'nde 3 Haziran 2012 günü Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki apartmanda meydana gelen olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek öldü. Ölümü şüpheli bulunan Netice Barçın'ın eşi ve kuması gözaltına alındı. Kamil Barçın ile kuma Esengül Nikbay, sorgunun ardından serbest bırakıldı.

BABA DAMAT VE KUMADAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, kızının olaydan hemen önce eşi tarafından parkta dövüldüğünü ve bu şekilde eve götürüldüğünü, kızının pencereden atılmış olabileceğini belirterek, Kamil Barçın ve kuması Esengül Nikbay'dan şikayetçi oldu.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede koca Kamil Barçın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, kuma Esengül Nikbay hakkında ise 'basit kasten yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İNDİĞİMDE ATLAMIŞTI

Bugün 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya ölen Netice Barçın'ın annesi Gülser, babası Necati Kayık, sanık Kamil Barçın katılırken, kuma Esengül Nikbay katılmadı. İlk olarak savunması alınan muhasebeci Kamil Barçın eşine kesinlikle şiddet uygulamadığını iddia etti. Olay günü eşini parktan döverek getirme gibi bir olayın olmadığını ileri süren Kamil Barçın, "Esengül eve geldikten sonra eşimle aramızda zaman zaman sadece sözlü tartışma oluyordu. Kesinlikle kötü davranmıyordum. Dışarıya çıkmıştım telefon gelince eve geldim. Salonda tekrar tartışma çıktı. Esengül ve ben salondan çıktık. Netice salonun kapısını kapattı. Ben birşey yapacağını düşünerek kapının camını kırdım. Netice camdaydı. Ben koşarak aşağıya indim. İndiğimde atlamıştı" dedi.

NASIL YETİŞİP TUTACAKTIN?

Bunun üzerine hakim Haşim Kızıltaş, "Tutmak yerine neden aşağıya indin. Evin 4'üncü katta inip nasıl yetişmeyi düşündün. Nasıl tutacaktın" diye sordu. O anki psikolojiyle ne yaptığını bilmediğini bildiren Barçın, "Netice'nin pencerede asılı kalacağını düşünerek aşağıya indim. O anki psikolojiyle insanın aklına herşey geliyor" diye konuştu.

ACILI BABA: KIZIMI ÖLDÜRÜP PENCEREDEN ATTILAR

Kızının 11 yıl önce evlendiğini ve kocasının ailesi tarafından kendilerine gösterilmediğini iddia eden baba Necati Kayık ise, kızının öldürüldükten sonra pencereden aşağıya atıldığını öne sürdü. Hastaneye gittiğinde kızının saçlarının ıslak olduğunu vurgulayan baba Kayık, şunları söyledi:

"Kızımı önce banyoda boğmuşlar sonra camdan aşağıya atmışlar. Adana'dan gelen kumanın 17 yaşındaki kızı da oradaymış. Olaydan sonra 10 gün Ilıca'daki bakım evinde kalmış. Hep birlikte öldürdüler. Tanıkların hepsini bıçakla tehdit ettikleri için kimse gelip ifade veremiyor. Hepsi camdan atıldığını söylüyor. Kamil kızım yere düştükten sonra aşağıya inmiş cenazesinin üstüne oturmuş. Üzerinde kıyafeti yoktu. Çocuğumu soyundurup attılar."

KUMASI DÖVÜYORDU

Kızıyla gizli saklı görüştüklerini anlatan anne Gülser Kayık ise, "Kızım bana 'Anne kocamdan yediğim dayak neyse de Esengül'den dayak yemem çok zoruma gidiyor. Bana boşanacaksın nikahını vereceksin, evden ayrılmayıp bize hizmet edeceksin diyorlar' dedi. Çocuğum bir bayram bile gelip elimizi öpemedi. İzin vermiyorlardı" dedi.

Kayık ailesinin avukatı Ferhat Emer ise Kamil Barçın'ın olay günü eşini dövmediğini söylediğini, ancak polisin olay yeri inceleme raporlarında banyoda Netice Barçın'a ait kan izlerinin olduğuna dikkati çekti.

Kamil Barçın'ın avukatı Süha Erdoğdu da Netice Barçın ile Esengül Nikbay'ın yanyana çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunarak, aralarının iyi olduğunu öne sürdü. Hakim Haşim Kızıltaş Adana'da olduğu iddia edilen Esengül Nikbay'ın zorla getirilme kararı vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan mahkeme öncesi ve sonrası iki aile arasında sözlü tarışmalar çıktı. İki ailede çevik kuvvet ekiplerince dışarıya çıkarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esengül Nikbay Kamil Barçın Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title