Haberler

3 Sanığa Uyuşturucu Ticaretinden 18'er Yıl 9'ar Hapis Cezası

Samsun'da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklu yargılanan biri kadın 3 sanık, 18'er yıl 9'ar ay hapis cezasına mahkum oldu.

Samsun'da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklu yargılanan biri kadın 3 sanık, 18'er yıl 9'ar ay hapis cezasına mahkum oldu.

Samsun'da 9 ay önce meydana gelen olayda polis, yaptığı istihbarat çalışmasında bir otomobil ile Ordu'dan Samsun'a uyuşturucu getirileceğini belirledi. Sivil ekipler bunun üzerine Samsun-Ordu karayolu Kirazlık mevkinde yaptıkları yol uygulamasında otomobili durdurup sürücüsü Cafer Kaya ile araçta bulunan Senem Şevval Poyraz ve Rıdvan Şimşek'i araçtan indirdi. Otomobili arayan polis suç ve suç unsuruna rastlamadı. Polis bu kez şüphelilerin üst aramasını yaptı. İddiaya göre kadın polis tarafından aranan ve hamile olan Senem Şevval Poyraz'ın iç çamaşırlarına gizlediği 89 paket halinde 267 gram satışa hazır bonzai ele geçirildi. Rıdvan Şimşek'in evinde yapılan aramada ise satışa hazır 32 paket halinde 96 gram daha bonzai ele geçti. 3 şüpheli tutuklandı.

2'nci Ağır Ceza 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklu yargılanan sanıklar bugün son kez hakim karşısına çıktı. Yakalandığında hamile olan ve duruşmaya yeni doğan bebeğiyle birlikte katılan Senem Şevval Poyraz ifadesinde, "Yeni doğum yaptım. Çocuğumu dışarıda büyütmek istiyorum. İlk defa böyle bir olaya karıştım. Beraatimi istiyorum" dedi. Cafer Kaya ve Rıdvan Şimşek de suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Sanık ifadelerinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, 'Birden fazla kişi tarafınan uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu sanıklara 18'er yıl 9'ar yıl hapis cezası verdi. Davada tutuksuz yargılanan 3 kişi ise beraat etti.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıdvan Şimşek Samsun Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title