Haberler

25 Aralık Soruşturması Hakimi ve Savcısı, Hakim Karşısına Çıkacak

Güncelleme:

25 Aralık soruşturmasının görevden ihraç edilen hakimi görevi ihmal suçundan, aynı soruşturmada ihraç edilen savcı ise görevi kötüye kullanmadan hakim karşısına çıkacak.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 Aralık soruşturmasının ihrac edilen savcısı Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma", aynı soruşturmanın ihrac edilen hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da "görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

YARGITAY 5. CEZA DAİRESİ'NDE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Akkaş ve Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılacak duruşmada hakim huzuruna çıkacak. 25 Aralık soruşturmasının 43 şüphelisi bu davanın mağduru oldu. Mağdurlar arasında Necmettin Bilal Erdoğan da bulunuyor.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş ve aynı soruşturmanın hakimi Süleyman Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

MUAMMER AKKAŞ "SANIK", BİLAL ERDOĞAN "MAĞDUR" SIFATINDA

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin dün hazırladığı tensip zaptında Akkaş ve Karaçöl 'sanık', 25 Aralık soruşturmasının 43 şüphelisi de 'mağdur' sıfatı ile yer aldı. Mağdurlar arasında Necmettin Bilal Erdoğan, Yasin Abdullah Kadı, Mehmet Fatih Saraç, Nihat Özdemir, Usame Kutup, Cengiz Aktürk, Sezai Bacaksız, İbrahim Çeçen, Mustafa Latif Topbaş ve Abdullah Tivnikli de bulunuyor. Mağdurlar arasında Bosphorus 360 Danışmanlık şirketi ile Zirve Holding de var. Tensip zaptında, mağdurların adreslerine göre bulundukları yerin Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılarak duruşma gün ve saatinin bildirilmesine karar verildi. Zabıtta Necmettin Bilal Erdoğan için İstanbul Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılması kararlaştırıldı.



Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ayrıca HSYK Genel Sekreterliği'ne yazı yazarak, Akkaş ve Karaçöl'ün dosyalarının 2015/4 esasına kaydının yapıldığını, duruşmasının da 25 Aralık 2015 günü saat 13.30'da görüleceğini bildirdi. Daire ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bir yazı yazarak, 25 Aralık soruşturmasının dosyasını, başka bir yazıya mahal vermeyecek şekilde tüm ekleri ile birlikte duruşma gününden önce gönderilmesini istedi.

HSYK MART AYINDA SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart 2015 tarihinde 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş hakkında "Görevi kötüye kullanma", aynı soruşturmanın hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçundan soruşturma izni vermişti.

Bu izin üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Akkaş hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar, Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyerek Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. İddianameyi kabul eden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, son soruşturmanın açılması için iddianameyi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne göndermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Karaçöl Muammer Akkaş Bakırköy Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500

Yorumlar (117)

K R G L:

NASIL HUKUK ADAMLARIKI VERDIGI BUTUN KARARLAR YENIDEN YARGILANIYOR VERDIKLERI KARARLARLA HUKUM GIYIYORLAR BUNLAR UZAYDANMI GELMKSTI KENDI HUKUK SISTEMINI TANIMIYORLAR BU MEMLEKET KIM OLURSA OLSUN YAKASINA YAPISIR HIRSIZDAN HESAP SORAR FAKAT PARALELCI MILITAN SAVCILAR CANBAZA BAK I OYNAYARAK BU MILLETI BECERMEYE CALISTILAR DUVARA TOSLADILAR CIAMATIN SAVCILARININ HIRSIZLIK DIYE BIR DERDI YOKTU ANLAYAMADINIZMI KENDILERI BOGAZLARINA KADAR YOLSUZLUGUN ICINDE DEBELENIYORLAR

14
76
yanıtYanıtla
TC KÜRT VATANDAŞ:

İKİ ÇOCUK ELMA ÇALARKEN MAL SAHİBİ YAKALAMIŞ ÇOCUKLARA DEMİŞKİ SIÇIN BAKAYIM DEMİŞ ÇOCUKLAR SIÇMIŞ MAL SAHİBİ YİYİN BAKALIM SIÇTIĞINIZ BOKU DEMİŞ BİRİ AZ SIÇTIĞI İÇİN HEMEN YEMİŞ BİTİRMİŞ DİĞERİ ÇOK SIÇTIĞI İÇİN YEYİP BİTİREMEMİŞ ARKADAŞINA BANA YARDIM ET DEDİĞİNDE MAL SAHİBİ YİYECEĞİN KADAR SIÇAYDIN DEMİŞ DEMEKDİ YAPILAN İŞ SANA TEKRAR DÖNERMİ DÖNMEZMİ DEMEDEN İŞ YAPARSAN SONU BÖYLE OLUR SALAK SAVCI VE HAKİMLAR DEMEKKİ BUNLARDA SALAK OLURMUŞ

1
64
yanıtYanıtla
AAA:

AKP 5 MİLYON OY KAYBETTİ, YETMEZ Mİ, DAHA DA ERİYOR.....

yanıt13
yanıt3
Ak it:

Yolsuzluk yapmayan mı var . Sanki ak partiden önce Rüşvet yoktu . Bunlar en azından yol köprü yaptı . Millete fakirlik maaşı da verdi . en az 20 milyon insan Tayyip sayesinde hayatta.

4
60
yanıtYanıtla
AAA:

AK İT ADIN YAKIŞMIŞ....

yanıt22
yanıt3
SİLVAN21:

AK İT mi :)))

yanıt49
yanıt0
pala:

o sanik koltugunda erdogan ve ailesinin oturmasi gerekir, insallah bir gün oda olacak, ve bütün millet yüzlerine tükürecek.

52
9
yanıtYanıtla
K R G L:

OTURMASINA OTURTALIMDA ONDAN ONCE DARBECI MASON FETOYU NEREYE OTURTACAGIZ ULAN ADAM HOCA KISVESI ALTINDA BU MILLETI SATIYOR SUCU YOKSA GELSIN YARGILANSIN ERDOGAN NASILSA BURDA SONRADA YARGILARIZ ONCE DARBECI FETO VE MILITAN SAVCILARI

yanıt11
yanıt46
Mehmet:

Bu ülkede Hırsız olacan, vatan haini olacaksın kıymetin artar,

39
7
yanıtYanıtla
harputlu:

VAY BEE SAVCI HAKİM SANIK BİLAL MAĞDUR . BU NASIL BİR DÜNYA NE ZAMAN HIRSIZLAR MAĞDUR OLDU BÖYLE BİR KANUNMU ÇIKTI HABERİM YOK

37
6
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title