Haberler

2. Etap Altyapı Bilgilendirme Toplantısı

Güncelleme:

OSB 2. Etap altyapı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Van Organize Sanayi Bölgesi 2. Etap Altyapı Bilgilendirme Toplantısı Organize Sanayi Bölgesi'nde yapıldı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, OSB Bölge Müdürü Abdulhadi Mirahmetoğlu'nun hazır bulunduğu toplantı, yüklenici firma olan Köroğlu Şirketler Grubu şantiyesinde gerçekleşti.

OSB (Organize Sanayi Bölgesi) 2. Etap Alt yapı çalışmalarını üstlenen yüklenici firma Köroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Köroğlu, İçme Suyu, yol, Kanalizasyon, Su Deposu, Elektrik ve su tahliye işlerine başladıklarını, 30 haziran tarihi itibariyle bütün bu altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını belirterek "440 bin metrekare üzerine kurulan Van Organize Sanayi Bölgesi 2. Etap çalışmalarını tüm ekiplerimizle birlikte sorunsuz devam ettiriyoruz. Amacımız ihalenin teslim tarihinden önce tüm çalışmaları bitirip işi teslim etmektir. Bu süre zarfında yol, su elektrik, kanalizasyon gibi işlerin tamamı eksiksiz tamamlanacaktır. Ağır kış koşullarına rağmen, planlanan zamanın çok ilerisindeyiz. İnşallah en kısa sürede buradaki yatırımcılarımızın faydalanacağı Organize Sanayi Bölgesi 2. Etap çalışmalarını tamamlayıp, müdürlüğümüze işi teslim edeceğiz" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ise zor bir süreçten sonra Van'ın kendini toparladığını, özellikle son çıkan teşvik paketinden sonra Van'ın yatırımcılar için çok cazip bir yer olduğunu belirterek "Van Organize Sanayi Bölgesi şimdi çok daha önemli bir hale geldi. Van OSB'ye çok büyük talep var. Yatırımcıların taleplerini karşılamak üzere 2. Etap Organize Sanayi Bölgesi'nin hazır olması gerekir. Yüklenici firma bu konudaki hassasiyetlerimizi bildiği için işi sıkı tutuyor ve planlanan zamandan önce işi teslim edecek. Bu bizi daha çok mutlu edecektir. Çünki gelecek yatırımcıları geri göndermemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Toplantıya katılan Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi de ortak açıklama yaparak "Hükümetimizin açıkladığı yeni teşvik paketinden sonra Van çok önemli bir yatırım merkezi olacak. Dolayısı ile Van OSB de bu çalışmalar bile yetmeyecek. Geleceği doğru planlamak adına mevcut OSB sayımız artabilir. Bunları şimdiden planlamak gerek. Yapılan çalışmalar çok değerlidir. Bu nedenle biz Van'ın kalkınması ve gelişmesi için yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz" ifadesini kullandılar.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise Van OSB'nin önemi her geçen gün artıyor. Biz idare olarak buraya gelecek yatırımcılarımıza hazır bir OSB teslim etmek istiyoruz. Bu nedenle işi sıkı tutup yüklenici firmanın planlanan zamandan önce işi teslim etmesini istediklerini belirterek "Van bölgesinde lider konumda bulunan bir il. Bunun için tüm kurumlarımızla geleceğimizi doğru kurgulamak için şimdiden doğru çalışmalar yapmalıyız. Van OSB de Van'ın geleceğinde önemli bir rol üstlenecektir. Van artık bir üretim merkezi olacak inşallah" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra çalışmaları yerinde görmek üzere 2. Etap OSB'de incelemelerde bulundular. Haritalar ve proje üzerinde yapılan çalışmalar Mahmut Köroğlu tarafından heyet üyelerine anlatıldı.

Heyet daha sonra toplu halde Van OSB' de bulunan Gülerbay Boya ve Van Mermer Fabrikalarında da incelemelerde bulunurken, fabrika yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Münir Karaloğlu Mustafa Bilici Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title