Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Turpcu, mesajında, gençlerin kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaklarını ifade etti.

Bu anlamda, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"nin her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken çok kıymetli bir miras olduğuna dikkat çeken Turpcu, "Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır." ifadesini kullandı.

Rektör Özer ise, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nda milletin bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakarlığın geleceğe umutla bakılmasını sağladığını vurguladı.

Özer, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, büyük bir milletin boyunduruk altında yaşamayacağını, vatanın bölünmez bir bütün olduğunu bütün dünyaya ispat ettiği gündür. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan bu gün milletimizin yarınlarına birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile sahip çıkabilmesi için dayanak olmuştur. Bu denli önem teşkil eden bir günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, vatanımızı emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin sağlam bir göstergesidir. Bu doğrultuda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla vatanımızı müreffeh bir seviyeye çıkaracaklarına, vatanın bütünlüğüne ve milletin bağımsızlığına ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bizlere düşen; yeni nesillere, istiklal mücadelesine egemen olan şuuru kazandırabilmektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şerafettin Turpcu Mahmut Özer 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title