Haberler

16 Yıldır Boş Duran 'Hizbullah Evi' Çürümeye Terk Edildi

Güncelleme:

16 yıl önce polis baskını ardından çıkan çatışmada Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü İstanbul Beykoz'daki ev hala o günkü çatışma izleriyle birlikte duruyor.

17 Ocak 2000'de Türkiye Hizbullahı olarak adlandırılan örgüte yönelik İstanbul Beykoz'daki bir villaya operasyon düzenlendi. Operasyonda evde bulunan örgüt lideri Hüseyin Velioğlu öldürüldü, örgütün üst düzey yöneticileri Edip Gümüş ve Cemal Tutar sağ olarak yakalandı. Operasyon sırasında evdekiler ile polis arasında beş saat çatışma yaşandı.

KURŞUN İZLERİ DURUYOR

Beykoz, Kavacık Mahallesi'ndeki ev 16 yıl önceki çatışma izlerini aynen taşıyor. Eve dışarıdan girilmesini önlemek için kapıya ağaç dallarından çit yapılmış, camlar içeriden kapatılmış. Evin ön tarafındaki panjur olamayan camlar içeriden kontraplak ile kapatılmış. Alt kattaki camlarda panjurlar var. Evin yan tarafında yer alan pencerede ise kurşun delikleri hâlâ duruyor. Buradaki pencere de kontrplak ile kapatılmış.

YARGITAY VİLLAYI HAZİNE'YE DEVRETTİ

Evin mülkiyeti 2013 Ekim ayında devlete, yani Hazine'ye geçti. Hizbullah Davası'nı karara bağlayan Yargıtay 9. Dairesi yerel mahkemenin, "villanın örgütün parasıyla alındığı ve suç örgütüne tahsis edilerek suçun işlenmesinde kullanıldığı" gerekçesiyle verdiği el koyma kararını onadı. Evi ilk yapan isim olan müteahhit Mehmet Altan, operasyonun ardından yaptığı açıklamada villayı 1999'un son günlerinde kendisini Mustafa Demir adıyla tanıtan kişiye sattığını söylemişti. Mahkeme, villanın örgüt parası ile alındığına hükmetmişti.


TİNERCİLER GİRMESİN DİYE İYİCE KAPATILDI

Beykoz Kavacık Mahallesi Mühendis Sokak'taki villanın hikayesini etrafta yaşayan herkes biliyor. Bir temizlik işçisi, ''Geçen günlerde tinerciler içeri girmişti, polise ihbar yapıldı, geldi, belediye de pencereleri tekrar sağlamlaştırdı'' dedi.

MUHTAR: AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİ YAPILSIN

Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici de mahallesindeki evin hikayesini biliyor. 2009 yılında muhtar seçilen Kesici 2010 yılında söz konusu villanın aile hekimliği binası yapılması için dönemin Beykoz Kaymakam'ına ricada bulunmuş, ancak Kaymakam villanın özel mülk olduğu gerekçesiyle bunun olmayacağını söylemiş. Muhtar Kesici, son Yargıtay kararından habersizdi. Yusuf Kesici'ye yargıtay kararını hatırlattığımızda hemen yeni Kaymakam'a durumu anlatacağını söyledi:

"Kavacık Mahallesi'nde 40 bin kişi yaşıyor. Mahallenin aile hekimliği merkezi Çubuklu Mahallesi'nde. Anneler çocuklarıyla beraber üç kilometre yol yürüyor. Kavacık'ta merkezde aile hekimliği merkezi için tahsis edilecek hazine yeri yok. O villa madem hazinenin, aile hekimliği merkezi yapılsın. Üç katlı, çok da merkezi yerde, çok iyi olur. Hemen Kaymakmlığa müracatta bulunacağım."

1990'LARDA ADINI DUYURDU

Hizbullah, adını Türkiye yaygın olarak 1990'larda PKK ile girdiği çatışmalarda duyurdu. Güneydoğu'da "faili meçhul" olarak adlandırılan cinayetlerin büyük kısmının Hizbullah tarafından işlendiği iddia edildi. Hizbullah'a yönelik 1999 yılında başlayan operasyonların ardından örgütün PKK'nın yanı sıra İslami çevrelerde tanınan kişileri de "ajan" olduğu gerekçesiyle işkenceli sorgulardan geçirip öldürdüğü ortaya çıktı. Operasyonların ardından ortaya çıkarılan örgüt evlerinde öldürülen kişilere ait onlarca ceset bulundu. Beykoz'daki villada ve başka evlerde ele geçirilen belgeler arasında Hizbullah'ın yaptığı işkenceli sorguları videoya aldığı görüntüler bulundu. (Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hüseyin Velioğlu İstanbul Beykoz Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (15)

hizbullahi mücahid:

orası bizimdir gene bizim olucak

14
46
yanıtYanıtla
...:

PİS YOBAZLAR . . . . HAPİSTEYDİLER . . . HEPSİ SERBEST BIRAKILDI . . .

31
15
yanıtYanıtla
KürtMobil-IOS:

Nice böyle willalar war tek bu değil, gidin onlarıda yok edinsene.. Dinimizi yanlış tanıtmattan başka bişeye yaramıyor bu örgütler

19
21
yanıtYanıtla
YALANCILARA CEVAP:

Ey siyonist kafalı kalemler zafer islamındır kininizle geberin

18
21
yanıtYanıtla
muşlu:

ey siyonist kalemler kinizle geberin zafer islamındır doğu diyarımız ama biz dünyaya talibiz

17
15
yanıtYanıtla
HACI:

ZARRABA SATSINLAR VEYA SUUDILERI YERLESTIRSINLER BU KONUDA HÜKÜMET COK USTADIR.

14
11
yanıtYanıtla
ali:

VELİOĞLU YAŞASAYDI BUNCA ASKER , KADIN , ÇOCUK PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMEMİŞ OLURDU.

11
5
yanıtYanıtla
diyar 73Mobil-ANDROID:

Verim üçbes neyse versinler bana yazik değilmi 16 yil bos kalmasi birileri faydalansin.

10
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

karakol yapıp hizmete alın

10
3
yanıtYanıtla
AKP yandaşı Xboy:

100bin lira veririm

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title