Haberler

150 Yıllık Gaziantep Lezzetini Almanya'ya Taşıdı

Güncelleme:

Kuzey Almanya'nın Delmenhorst kentine akraba ziyaretine giden Katmerci Hayri Demir, 150 yıllık Gaziantep yöresine ait katmer lezzetini de beraberinde götürdü.

Dha DIŞ HABER - 150 yıllık Gaziantep lezzetini Almanya'ya taşıdı

Kuzey Almanya'nın Delmenhorst kentine akraba ziyaretine gelen Katmerci Hayri Demir (Hayri Usta) 150 yıllık Gaziantep yöresine ait katmer lezzetini de beraberinde getirdi.

6 yaşından beri katmer işiyle uğraşan 53 yaşındaki usta Delmehorst kentinde katmerin tanıtımını yaptı. Ana maddesi un, şeker, tuz ve kaymak olan baklavaya yakın bir tadı bulunan ancak genelde sabah kahvaltılarında tüketilen katmeri anlatan Hayri Demir, Bu lezzeti Almanya'da insanlarımıza tanıttığım için çok mutluyum dedi.

Ramazan ayı boyunca Delmenhorst Pavillon isimli dönercide iftar saatinde katmer yapacağını bu hizmetin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirten Demir, Almanya'ya akrabalarımı ziyarete geldim. Katmerci olduğumu öğrenen hemşehrilerim katmer yapmamı istediler. Bende onları kırmadım. İlk katmerimi Mevlana Cami kermesinde yaptım. Burada gurbetçi vatandaşlarımızı katmer lezzetiyle tanıştırdım. Bu lezzeti ilk kez tadan vatandaşlarımız hayran kaldı. Almanlarda çok beğendi. Şimdi de Pavillon Döner'de Ramazan ayı boyunca katmer yapacağım. Amacım Gaziantep yöresine ait bu lezzeti burada tanıtmak dedi.

USTALIK İŞİ

Katmerin kısa bir hikayesini anlatan Hayrı Usta, 'Katmer ilk olarak evlerde yapılmaya başlanmış. Büyüklerimiz evde yaparmış. Ancak bu lezzet daha sonra işe dönüştü. Şu anda Gaziantep'in her yerinde bu lezzeti yapan dükkanlar var. Katmercilik ustalık isteyen bir iştir. Katmerin hamuru baklava hamurundan daha ince açılır. Bu hamuru açmak tamamen ustalık ister dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri Demir Delmenhorst Gaziantep Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title