Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır/adıyaman

Diyarbakır'da "Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz İhaneti" konulu panel, Adıyamanda'da düzenlendi.

Diyarbakır'da " Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz İhaneti" konulu panel, Adıyamanda'da düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Dicle Üniversitesinde gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da halkın darbeyi bertaraf ettiğini söyledi.

15 Temmuz gecesinin dünya tarihinde unutulmayacak halkın zaferi olarak her zaman kutlanacağını belirten Ağırakça, "Sümüklü, herkesin emrine itaat eden ABD güdümünde çıkmayan, İsrail'i asla kızdırmayan, İngiltere'yi razı eden güçsüz bir Türkiye istiyorlar. Zeki ve aklı olmayan dini bir cemaat gibi görünen fakat 1968'den beri birilerin güdümünde olan Fetullah Gülen adında bir adamı ve grubunu seçtiler bunları devreye soktular. Türkiye'ye adeta çelme takmak için bir darbe tezgahladılar." ifadelerini kullandı.

Ağırakça, kendisinin de 15 Temmuz darbe gecesi sokaklarda ve meydanlarda olduğunu anımsatarak, o geçe yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Türkiye iktidarını ve güçlü bir hükümeti yok etmenin yollarını aradılar, olmadı. Ne Gezi Parkı'nda ne diğer manevralarda olmadı, olmayacak. Bu sefer aniden hiç beklemediğimiz anda bir askeri kalkışmanın olduğu saatlerde ben köprüye doğru yola çıktım. Hanım beni aradı. Dedi ki 'Reis televizyona çıkmış telefondan bağlantı kurmuşlar. Ne diyor dedim, telefon kamerasını televizyona doğru götürdü. Reis halkı sokağa davet ediyordu. Ben sokaktaydım. 10 dakika içerisinde insanlar evlerden yağmur gibi yağmaya başladı. Yarım saat içerisinde Kısıklı'dan köprüye kadar on binlerce insan bir anda bir yerden halk boşaldı ve köprüye doğru gittik. İnanın o meydanlara çıkanlar asla ölüm nedir diye düşünmeden çıkmışlardı."

Halkın o tanklara karşı duruşunun, darbe yapmaya kalkışan askerleri şaşırttığını söyleyen Ağırakça, "Bunlar bundan sonra da susmayacaklar. Ama Türkiye halkları olarak ülkesini seven Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü ile ülkeye sahip çıkan bir millet vardır, bu millet tekrar ülkesine sahip çıkacaktır." dedi.

Programa, Dicle Üniversite Rektörü Prof. Dr.Talip Gül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretim üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Adıyaman

Adıyaman'da faaliyet gösteren 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Bir otelde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Birlik Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Hacı Yusuf Durmuş, bir yıl önce terör örgütü ve bu örgütün destekçileri tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini lanetlemek adına bir araya geldiklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları olarak her zaman devletin yanında olduklarını ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

"Bizler bu mücadelede üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Çok iyi biliyoruz ki bu hain girişim yalnızca cennet vatanımızı değil, bu cennet vatanın da bir parçası olmaktan gurur duyduğu bütün İslam dünyasını parçalamak, tarih boyunca tekrar tekrar denendiği halde başarılamayan sömürgeleştirme, köle haline getirme ve sonucunda da yok etme amaçları için gerçekleştirilmiştir ancak tarih boyunca Haçlı seferlerine göğsünü siper eden bu aziz millet, 15 Temmuz günü de üzerine düşen tarihi vazifeyi yerine getirmiş, şehit vermiş, gazi olmuş ancak vatanının parçalanmasına izin vermemiştir. Halkımızın vatan hainlerine karşı vermiş olduğu bu mücadele ve direniş her türlü takdirin üzerindedir."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Ağırakça Diyarbakır Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title