Haberler

Gümüşhane'de Aday Öğretmenler Uyum Eğitiminde

Gümüşhane'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta ataması yapılan öğretmenler için "Uyum Eğitimi" semineri düzenleniyor.

Gümüşhane'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta ataması yapılan öğretmenler için "Uyum Eğitimi" semineri düzenleniyor.

Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen ve önümüzdeki Pazar gününe kadar devam edecek olan 5 günlük seminer programına Vali Vekili Cahit Karatepe, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nihat Dülgeroğlu ve mesleğe yeni adım atan öğretmenler katıldı.

Burada yaptığı konuşmada eğitim camiasına taze kan olarak atanan öğretmenlere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Vali Vekili Cahit Karatepe, Gümüşhane'ye 181 öğretmen ataması yapıldığını bunlardan ilk iki günde 150 öğretmenin göreve bağladığını belirterek, "Uzun bir öğrencilik dönemi sürecinde aldığınızı toplumumuza verme adına bir meslek icra edeceğini söyleyen Karatepe, Öğretmenlerimizin bizlere vermiş olacağı bilgi, görgü, ahlak ve değerlerini bugün taşıyacaksak ne mutlu bize. Türkiye'nin Geleceğini Öğretmenlerin elindedir. Öğrencilerimize ne kadar değer aşılarsanız, ne kadar eğitebilirseniz o kadar toplumun aynası ortaya çıkacaktır. İlimize atandığınız için şanslısınız. Sosyolojik ve bir çok anlamda rahat olacağınız düşünüyor ve rahat bir ilimiz olduğunu rahat bir şekilde ifade etmek istiyorum. Başarıları ortaya çıkarma adına sizlerden de günlük eğitim öğretimin ortaya koyduğu çizelge haricinde ekstra hususlarda da ciddi manada katkılar yapacağınızı beklemekteyiz." dedi.

GENÇ ÖĞRETMENLERE "DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ" VURGUSU

Öğretmenlere demokrasi kültürü noktasında da açıklamalarda bulunan Karatepe, "Demokrasi kültürü bir başkasının hakkının başladığı noktada diğerinin durmasıdır. Yoksa demokrasi kültürü ekonomideki bırakın gelsinler, bırakın gitsinler anlayışı değildir. Ama bir başkasının konum başarı noktada, diğerinin konum bittiği ve durması gerektiğini bilmesidir. Ciddi bir manada uygulamalarınızla, yaşamınızla ve tavırlarınızla gelecek nesillere bu kültürümüzü aktardığınız takdirde daha güzel daha şirin olacaktır." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise 2030-2040 yıllarının Türkiye'sini inşa edecek öğretmenleri "gönül ve şahsiyet mimarları" olarak tanımlayarak, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetinden bahsetti. İnsanlığın var oluşundan günümüze gelinceye kadar öğretmenliğin hep var olduğunu belirterek, "İlk insan Hz. Adem var olduğundan buyana onunla ilgili bize gelen, ulaşan bütün bilgiler hep bilim üzerine olmuştur. Dolayısı ile yaratılmışların en şereflisi olan insanın yaratılış gayesine uygun yaşayabilmesinin olmazsa olması içindir. Bu olunca onu eğitecek eğitim öğretimlere çok büyük ihtiyaç duyulmuştur. Bir ülkede yetişmiş insan gücünün oranını ne ise zenginliğin oranı da odur. Onun için sizlerle hep beraber ülkemizin yetişmiş insan gücüne katkı sağlayıp emek vererek kutsal bir görevi yerine getireceğiz." dedi.

Yeni öğretmenlere, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" özlü sözünü hatırlatan Aktaş, şunları söyledi: "Bizim mesleğimiz manevi yönden çok kıymetli, maddi yönden çok değerli bir meslektir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk 'Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır'

sözüyle ülkemizin sizin mimarlığınızda inşa edileceğini işaret etmiştir."

Bir öğretmenin öğrencisinin ihtiyacı olan bilgiden daha fazlasını bilmemesi kadar tehlikeli bir durumun olmadığını kaydeden Aktaş, "Kendimizi her gün yenilemeliyiz. Her gün hazırlıklı olarak derslerimize gireceğiz mesleğimizi a dan z ye takip edeceğiz. Böyle bir hazırlık içerisinde bize emanet edilen çocuklarımızı hayata hazırlama noktasında gayret içerisinde olacağız. Öğretmenler olarak sevgiyi, şevkati, ilgi ve bilgiyi eksik etmeyin. Sevgi kullandıkça çoğalan, tükenmek bilmeyen bir sermayemizdir. Sevin, sevilin. Çocuklarımız sizlerle dersinizi sevsin ve başarılı olsunlar. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim sistemimizin uygulanmasında ve eğitimimizin kalitesinde sizlerin güzel başarılar elde edeceğinize inanıyor ve güveniyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda öğretmenlere 4+4+4 kesintili eğitimin uygulama esasları, bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi, ilk yardım, çevreye uyum ve öğretmenlik mesleğinin önemi gibi eğitimler verilecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Karatepe Hızır Aktaş Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title