Haberler

Gümüşhane'de 1. Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı Başladı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Zigana Doğa Okulu işbirliğiyle düzenlenen 1. Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı başladı.

Torul ilçe sınırları içindeki Limni Gölü'nde başlayan "Gümüşhane Kelebekleri" temalı foto safari etkinliğine 45 şehirden 100'e yakın fotoğraf tutkunu katıldı. 3 gün sürecek konaklamalı foto safari etkinliğinde, Zigana Dağı'nın eteklerinde ve belirlenen alanlarda kelebek popülasyonu görüntülenmeye çalışılacak.

Etkinliğin başlangıcında gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğa Koruma Dairesi Başkanı Fahrettin Ulu, amaçlarının tabii güzelliklere fotoğraf sanatçılarının gözünden bakmak olduğunu söyledi.

Ortaya koydukları tabiat turizmi politikalarına hizmet edecek doğal güzelliklerin yetkin kişilerce fotoğraflanmasının önemine değinen Ulu, "Bir işbirliği imkanı ve akabinde de bu alanlarımızda neler yapmamız gerektiğini biraz daha farklı bir gözle ele almak için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize destek veren fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum." dedi.

Ulu, organizasyonda çekilen fotoğrafların bölge turizminin tanıtımına ciddi katkı sunacağına inandıklarını dile getirerek safari sonunda elde edilen fotoğrafların kitap ve katalog olarak değerlendirileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İnsan için orman, orman için ekonomi" başlıklı toplantıda tabiat turizmi seferberliğini başlattığına değinen Ulu, şunları şöyle konuştu:

"Bu seferberlik kapsamında yapmak istediğimiz, arzuladığımız bunu bir an önce eylem planına dönüştürmek. Bunlardan birincisini de bugün burada foto safari olarak gerçekleştiriyoruz. Ekoturizmde dünyada dönen para yaklaşık 400 milyar dolar. Bu pastadaki ülkemizin mevcut payını artırmak için neler yapmalıyız? Bunların planlama ve programlanmasını gerçekleştirdik. Dünyada tabiat turizmi konusunda elde ettiğimiz gelir itibariyle 19'uncu sırada yer almaktayız. Bugün itibariyle Cumhurbaşkanımızın talimatlandırdığı ilk 5 ülke arasına girmek ve doğal güzelliklerimizi uluslararası bir marka haline dönüştürmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. "

"Nadir ve yüksek irtifa türlerini bulmayı hedefliyoruz"

Kelebek üzerine yörede araştırmalarıyla tanınan öğretmen olan Vehbi Yalçın da foto safari sayesinde Gümüşhane'nin kelebek zenginliğini farklı gözlerden görme imkanı bulacaklarını anlattı.

Etkinliğin birinci gününde Zigana Dağı çevresinde kelebek çekimi yapılacağını aktaran Yalçın, "İkinci gün Kelkit bölgesindeki kelebek vadisine gitmeyi planlıyoruz. Son gün ise Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na gideceğiz. Nadir türleri ve yüksek irtifa türlerini bulmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen de kamp alanına gelerek katılımcılara başarı diledi.

Etkinlik 12 Temmuz'da sona erecek. Safari boyunca çekilen fotoğraflardan, bölgenin tanıtımında kullanılmak üzere albüm ve katalog hazırlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gümüşhane Torul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title