Haberler

Gümüşhane Belediyesinden Coşkulu Konser

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından Bora Duran ve Ersin Yılmaz konseri düzenlendi.

Gümüşhane'de Belediye Başkanlığı tarafından Bora Duran ve Ersin Yılmaz konseri düzenlendi.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen konserde büyük çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan kalabalık kitle her iki sanatçının da söylediği parçalara eşlik ederken, coşkulu konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

"YAPILMAYANLAR BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ"

Konser öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, gün içerisinde Gümüşhane'de birinci bisiklet şenliğini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bizden öncekiler, maalesef bu gençlerimizi görmemiş, dağıtamamış, biz dağıttık. Bizden önceki Belediye Başkanlarımızın yaptıkları hizmetlere teşekkür ediyorum ama yapılmayanlar bizi bu noktaya getirdi" dedi.

"BU ŞEHİRDE 80 YILDIR BİR TANE MUHTAR EVİ, BİR TANE TAZİYE EVİ YOKTU"

İlk defa Gümüşhane'de örnek mahalle çalışmasına Yenimahalle'den başladıklarını kaydeden Çimen, "Bu şehirde 80 yıldır bir tane muhtar evi, bir tane taziye evi yoktu. Temellerini atık herkes görebilir. İhalesini yaptık. Çalışıyor. İnşallah İkincisini de Hasanbey Mahallesi'ne yapıyoruz. Biz bunları yaparken sizlerden her zaman dua ve destek istedik" diye konuştu.

"SEN 15 YILDIR DERTLENDİN Mİ BENİM İNSANIMIN SU İHTİYACIYLA"

Şehrin en önemli sorunlarından birisinin su sorunu olduğunun altını çizen Çimen konuşmasına şöyle devam etti: "Geçen gün vekillerimizle, il genel meclisi başkanımla Deveboynu'na çıktık. Ama biri diyor ki gazetede, 'Bu kaynak suyu değilmiş, kar suyuymuş' Sen 15 yıldır dertlendin mi benim insanımın su ihtiyacıyla, dertlenmedin. Biz dertleniyoruz. Biz oraya çıktık. Bahçecik Barajına alternatif olsun diye Deveboynuna bu yılsonu itibari ile inşallah kaynak suyu getireceğiz. Öncesinde de planladık. 5 tane depomuzu ihale ettik ve diğerlerini de yeniden yapıyoruz. Bahçecik Barajıyla, Deveboynu ile ve üçüncü alternatif Artabel ile bu şehir kaynak suyuna da kavuşmuş olacak. Bu şehrin kanalizasyonun yarısı Harşit Çayı'na akıyor. Diyorum ki millete 15 yıldır o dereden çektiğin sular kar suyumu yoksa onun adı ne? Ne içiriyordun sen? Çünkü o kanalizasyon o dereye akıyordu."

"TÜRK GENÇLİĞİNİN HER YERDE MUTLU OLMASI İÇİN KOŞUYORUZ"

Konserde bir konuşma yapan Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise alanı dolduran gençlerden Türk gençliğinin her yerde mutlu olmasını istediklerini belirterek, "Aşkımız, sevdamız bu. Bunun için koşuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, siyasi tüm kadrolarımız sadece sizin gibi Türkiye'nin evlatlarına gelecek bırakmak, pırıl pırıl bir Türkiye bırakmak ve Avrupalının selam duracağı bir Türkiye bırakmak. Biz size kimlik, özgüven, her kapıda saygı duyulmasını istiyoruz. Siz gençlerin sağlıklı, huzurlu, mutlu ve güvenli bir Türkiye'de yaşaması için uğraşıyoruz. Bunun için de 13 yıldır ilmek ilmek, adım adım, satır satır, kitap kitap size ne yapılması gerekirse onu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"BİZ MUSTAFA KEMAL'İN GÜVENDİĞİ TÜRK GENÇLİĞİNE GÜVENİYORUZ"

Gümüşhane Belediyesi'nin 15 yıl sonra AK Belediyecilikle buluştuğunu hatırlatan Aydın, "Bu ülke Pazar günü önemli bir sınavdan geçecek. Bu sınav sizin girdiğiniz sınavlardan değil. Sizin sınavların telafisi var, yaz okulları var. Ama Pazar günkü sınavın telafisi yok, yaz okulu yok. Pazar günü bir kaos ortamı olursa yine o askerlerin postallarını giyerek hükümete gelip şapkanı al git diyeceği dönemi istiyorlar. Biz AK Parti olarak diyoruz ki bu gençlik ne düşünüyorsa onu yaşayacak. Bu gençlik onlara 'hadi oradan' diyecek. Türkiye'nin geleceği için dertliyiz. Biz Mustafa Kemal'in güvendiği Türk gençliğine güveniyoruz" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Başkan Çimen'in yerel seçimlerde gençlere yönelik verdiği sözleri yerine getirdiğini hatırlatarak, yatırımları gerçekleştirilen projelerin açılışını en kısa sürede yapmak istediklerini ifade etti.

"YETMİŞ SENTE MUHTAÇ OLAN BİR ÜLKEYDİK"

Üstün gelişmelerin ekonomik güçle bağlantılı olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Küçük bir köyün altyapısını yapmak için dahi Ankara da, Bakanlıklar da muhtarlarımız veya Kaymakamlarımız günlerce beklerdi. Sebebi kaynağın olmaması, ekonomik durumun iyi olmamasıdır. Siyasi istikrar saha gibidir. Eğer siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmaz. Ekonomik istikrar olmazsa, istihdam olmaz. Eskiden üç kuruş paraya muhtaç olan, yetmiş sente muhtaç olan bir ülkeydik. Bu durumda gençlerin özgüveni olmaz. Artık önlerinde ki liderleriyle, yapılan yatırımlarla dünyayla yarışan bir Türkiye. Türkiye'de diğer iller ile yarışan bir Gümüşhane. Gençlerimize özellikle dışarıdan gelen Gümüşhane'nin fahri hemşerisi olan arkadaşlarımıza üniversite hayatı boyunca rahat bir eğitim dönemi geçirecekleri üniversite sunduk."

"OYUNA SAHİP OL OYUNU BOZ"

Türkiye'de ki olumlu gelişmeler sayesinde tüm dünyada omuzları dik gezebilecek bir gençliğin oluştuğunu belirten Üstün, "Önlerinde bütün dünyanın çekindiği bir lidere sahip olan bir gençlik. Özgüvenini yakalamış ecdadının yolunda ilerleyen bir gençlik. Sizlere bunun vaadinin tek yolunun on üç yılda yaşananlar olduğunu söylemek istiyorum. Tekrar bunların olması için, Türk Milletinin İslam aleminin önderliğini yapabileceği, Osmanlı'nın ve Selçuklunun dönemlerini yaşayabileceği, dünyada yaşanan bir zulme dur diyebilecek güçlü bir Türkiye'nin olması için, 7 Haziran seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyorum. Hepinizi 7 Haziran'da sandıklara "Oyuna Sahip Ol, Oyunu Boz" sloganıyla sandıklara ve demokratik hakkınızı kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ulusal bir televizyonda yayınlanan yarışmayla adını duyuran Gümüşhaneli Ersin Yılmaz sahneye çıktı. Yılmaz göz dolduran performansıyla alandakileri coşturdu. Daha sonra ise pop müzik sanatçısı Bora Duran sahne alarak geç saatlere kadar ara ara yağan sağanak yağmura rağmen coşkulu kalabalıkla birlikte parçalarını seslendirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ersin yılmaz Ercan Çimen Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title