Haberler

Gözü Dönmüş Örgüt, Camileri Yıktı, Kur'an'ı Kurşunladı

Güncelleme:

Bölücü örgüt PKK'nın Güneydoğu'da camileri nasıl kullanılmaz hale getirdiği, kutsal kitabımız Kur'an'a bile nasıl saldırı yaptığı Diyanet TV ekibi tarafından görüntülendi.

Güneydoğu'da son dönemde artan terör olayları, terör örgütü tarafından kurulan barikatlar ve yeniden başlayan çatışmalar. "Milli Birlik ve Kardeşlik" projesi sayesinde Güneydoğu halkı yaklaşık 2 yıl rahat bir nefes aldı. Bölge kalkınma, yatırımlar gibi konuların konuşulmaya başlandığı bir anda tekrar ateş çemberine döndü. Çatışmalar ilk kez bu yoğunlukta şehir merkezlerinde yaşanıyor, yüzbinlerce insan evini terk etmek zorunda kaldı, şehirler çatışmaların izlerini taşıyor.

YÜZE YAKIN CAMİ VE KUR'AN KURSU ZARAR GÖRDÜ

Bu süreçte çatışmalar bölgedeki tarihi eserleri ve ibadethaneleri de tahrip ediyor. Öyle ki Diyanet işleri Başkanlığı tespitlerine göre yüze yakın cami ve Kur'an kursu ciddi zarar gördü. Sadece Cizre'de 13 cami tamamen yıkılmış durumda.

DİYANET TV ÇATIŞMA BÖLGESİNDE

Diyanet TV ekibi, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yoğun olarak saldırılarına maruz kalan Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerine girdi. Tahrip edilen ve çoğu kullanılamaz hale gelen hatta tamamen yıkılan camileri görüntüledi.

ÖRGÜTÜN CAMİLERİ NASIL KULLANDIĞI GÖRÜNTÜLENDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve yaklaşık 500 yıllık olan tarihi kurşunlu camii, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan HZ.Ali camii en çok zarar görenler arasında. Öyle ki HZ.Ali Camii tamamen yıkılmış durumda. Bölücü örgüt mensuplarının camileri nasıl mevzi olarak kullandığı, bazı camilerin içinde el yapımı patlayıcılarla tuzaklar kurduğu kameralara yansıdı.

KUR'AN'A KURŞUN İSABET ETTİ

Silopi'de bulunan İhlas Camii'de terör örgütü üyesi keskin nişancıya ait mevzi, kurşunların hedefi olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yaşananları ortaya koyar nitelikte.

YAŞANANLARIN BELGESELİ YAPILDI

28.04.2016 Perşembe günü saat 20.45'te Diyanet TV ekranlarında yayınlanması planlanan "Sineye Kurşun" isimli belgeselde, hiçbir kutsal tanımayan bölücü örgütün acımasızca yakıp yıktığı, tahrip ettiği camiler görüntülendi. "Sineye Kurşun" isimli belgesel programın yanı sıra, Diyanet TV ekibi gittiği bölgelerde çekip yaptığı camilerin fotoğraflarını da çekti. Söz konusu fotoğraflar, Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu'nda bir fotoğraf sergisi ile medya ve halkımıza sunulacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Silopi Şırnak Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

KART:

PKK HANİ MÜSLÜMANDI TERÖRRÜN DİNİ OLMAZ KÜRT KARDEŞ GÖR ARTIK

28
12
yanıtYanıtla
seba:

Pkk yok olsun amin. Allah onlarin sonunu getirsin .

28
8
yanıtYanıtla
Urfalı Xelle:

Devlet Sur''da sokağa yasağı koymayana denk o camiler sapa sağlamdı ne zaman ki devlet girdi bu hale girdi

19
14
yanıtYanıtla
kim yapmışş:

PKK ÖLEMİ ULAN NE KADAR YALANCISINIZ TANKLA TOPLA HAVAN TOPLARIYLA SİZ BU HALE GETİRDİNİZ

12
18
yanıtYanıtla
amedli:

80 yıldır devlet yakmıyordu yıkmıyordu şimdi yıktı değilmi evin içine bir fare girdiyse onu çıkarmak için herşey caizdir

14
14
yanıtYanıtla
Zaza Bingöl:

Pkk yi destekleyin yardim ve yatakcilik yapan kim olursa olsin yerleri ve gökleri yoktan yaratan nasil biliyorsa oyle yapsin onlari bundan baska bir sey yok.

19
8
yanıtYanıtla
askeryapmış:

türk askerinin çoğu fasık nasıl işkenceler yapıldığı biliniyor insanları bebekleri nasıl katlettiklerini

16
10
yanıtYanıtla
İbrahim:

Eğer Şu güzel Kürt halkı vatanlarını sevmeselerdi biz daha en baştan Çanakkalede mağlup idik. Böyle yapmayın Kütlere hakaret etmeyelim bunu yapan pkk dır. Kürtler vatanı sevmese Güneydoğuda asker barınabilirmiydi vallahi çıkartırlardı hemde çok kayıpla çıkardık. Ben şahsen bir Türk olarak güneydoğu halkını seviyorum ve oradaki güzel halkın ne kadar iman dolu olduğunu çatışmalara karşı sabrından anlıyorum. Etmeyin eylemeyin noolursunuz. Birbirimize kötü söylemeyelim. Hiç mi Kürt arkadaşınız yok.

14
9
yanıtYanıtla
DARVIN:

PKK ERMENI SÜRYANI YIZIDILER COK ONLAR YAPMIS YÜZDEN YÜZ!!!!!!

8
15
yanıtYanıtla
melkemot:

klasik türk medyası yalanı kerizler yutar nede olsa

13
9
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title