Haberler

Görüntülü Haber) Bilgisayar Mühendisi, Spor Aşığı Berrak'ın Kalbi Avustralya'da Durdu

EĞİTİMİNİ Avustralya ve Kanada'da tamamlandıktan sonra yerleştiği Avustralya'da bilgisayar mühendisi olarak çalışmaya başlayan spor tutkunu 28 yaşındaki Berrak Genç'in kalbi yoğun tempoya dayanamadı.

EĞİTİMİNİ Avustralya ve Kanada'da tamamlandıktan sonra yerleştiği Avustralya'da bilgisayar mühendisi olarak çalışmaya başlayan spor tutkunu 28 yaşındaki Berrak Genç'in kalbi yoğun tempoya dayanamadı. İstanbul'a getirilen genç kızın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk ve orta eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra yaptığı başvurusu Avustralya'da kabul edilen Berrak Genç, bu ülkede bilgisayar mühendisliğini bitirdi, Kanada ve İngiltere'de staj yaptıktan sonra yüksek öğrenim gördüğü ülkeye yerleşmeye karar verdi. 9 yıldan bu yana Avustralya'nın batısındaki eyaletin başkenti Perth'teki belediyede park ve bahçeler müdürlüğünde sorumluluk üstlenen Berrak Genç'in kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Yakınları arasında kalp rahatsızlığı sık görülen, doktorların uyarılarına rağmen yaşamını yoğun tempoda sürdüren, halter, yüzme, Avustralya futbolu dahil sporun birçok dalı ile aktif olarak ilgilenen Berrak Genç'in, son olarak Japonya'da bir dağda bin 370 metreye kadar tırmandığı belirlendi. 4 DİL BİLİYORDU

İkisi de bilgisayar mühendisi iki çocuğundan Berrak Genç'i kaybeden acılı babası Feridun Genç, kızının son derece başarılı ve azimli bir yapısı olduğunu, çok yönlü, aktif, iyilik yapmayı seven bir yapıda olduğunu söyledi. Berrak Genç'in devletin hiçbir kurumundan yardım almadan kendi çabaları ile dimdik ayakta durduğunu orada otomobil ve ev satın aldığını İngilizce dışında, Fransızca, Japonca, son dönemde Malezya dilini konuşmaya başladığını, Kuran'ın mealini İngilizce'ye, İncil'i Türkçe'ye çevirdiğini anlatan baba Feridun Genç, şunları anlattı:

"ABD konsolosluğunun tercümanlık teklifini kabul etmedi. 10 yıllık ABD vizesi vardı. Ölmeden 21 gün sonra çalıştığı belediyenin önerisi ile kabul edilen Avusturalya vatandaşlığı yemini edecekti. Ölümü üzerine belediye kentteki bir alanı adına tahsis etti, bir sokağa da adını vermek için mecliste teklif hazırlandı. Çok seviliyordu. Berrak kelimesindeki yan yana iki "R" harfinin İngilizce zor telafuz edilmesi ve ABD Başkanı Barrack Obama adını çağrıştırdığı için kendisine 'Lütuf' anlamanı gelen 'Grace' ismini vermişlerdi. Cenazesinde 350'den fazla arkadaşının ellerinde Berrak'ın resimleri ve mumları ile birlikte ağladıklarını gördüm.1.5 milyon Avusturya doları birikimi vardı. Onların hiçbirisini almayacağım. Aynı zamanda halterci, çok iyi dalgıç, basketbolcu ve sörfçüydü. Kara kalem resim, cama çizim konusunda kendisini geliştirmişti. Son dönemde özellikle sıklıkla kuzgun kuşunu çiziyordu. Şarkı sözü yazıyor, gitar çalıyordu. Memleketimiz Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde kimsesiz, yoksul çocuklar için Avustralya'daki çevresinden aşevi için sürekli sağlanacak destekle bir aşevi yaptırmayı düşünüyordu. Çocukların zekası yetişkinden yüksek. Avustralya'daki Türkiye Konsolosluğu'ndaki görevlilerden biri bana, 'Kızınız çok aktif ve faalmiş değerlendiremedik' dedi. Berrak kısacık ömründe çok şey yaptı. Son olarak hukuk eğitimine başlamıştı. Yeni nesli bırakalım, kalıplara sokmayalım. Önlerini açalım. Bir kız çocuğu için burada da gerçekten büyük kalabalık toplandı. Gelenlerin hepsine çok teşekkür ediyorum."

ANNE ZOR SAKİNLEŞTİRİLDİ

Berrak Genç'in cenazesi ailesinin oturduğu İstanbul'a getirildikten sonra Küçükçekmece Garip Dede Cemevi'nde tören yapıldı. Tören CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli,CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Gülizar Emecan, DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul eski Milletvekili Rıdvan Budak, CHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, AKP eski İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in yanı sıra çok sayıda partili, ailenin yakınları katıldı. Milletvekili Ali Özcan, Berrak Genç için, "Çok dinamik, çok aktif, sporun her türlüsünü yapan ama kalp krizi sonucu 28 yaşında ölen bir kızımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

Anne Aynur Genç, cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanırken, tabuta da omuz verdi. Genç kızın cenazesi Yeni Kavaklı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avustralya Japonya Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title