Haberler

Görele'de Trilyonluk Proje Hayat Buluyor

Gelevera Deresi’nden arıtma ile birlikte Görele, Tirebolu ve Espiye’ye verilecek olan temiz ve ucuz içme suyu projesi için dev adım atıldı.

Gelevera Deresi'nden arıtma ile birlikte Görele, Tirebolu ve Espiye'ye verilecek olan temiz ve ucuz içme suyu projesi için dev adım atıldı.

Maliyeti yaklaşık 70 ila 80 Trilyon civarında olan dev proje için Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ile İller Bankası yetkilileri tarafından protokol imzalanarak, ilçeye bu büyük hizmetin kazandırılması için ilk adım atılmış oldu.

Yakın bir zamanda kazandırılacak proje ile birlikte vatandaşlar temiz bir yayla suyuna kavuşurken, 1960'lı yıllarda yapılmış olan şehir şebeke hattı da baştan aşağı yenilenmiş olacak.

Bu projeyi çok önemsediğini, Görele'de büyük bir hizmetin daha kapısını araladıklarını belirten Başkan Erener "Gelevera deresinden arıtmayla beraber Görele'ye gelecek olan içme suyu projesiyle halkımız temiz bir yayla suyuna kavuşmuş olacak. Bizlerde mahalli seçimler öncesi söz verdiğimiz bir vaadimizi daha gerçekleşmenin mutluluğunu yaşayacağız. İnşallah Görele çok önemsediğim büyük bir projeye daha kavuşmuş olacak. İller Bankası yetkilileri ile protokol imzalanarak, bunun ilk adımını da böylelikle attık" dedi.

Projenin tahmini maliyetinin 70-80 Trilyon civarında olduğunu da hatırlatan Başkan Erener, "Bu projenin toplam maliyeti proje sonunda belli olacak ancak tahminlerimiz 70-80 Trilyonu göstermektedir. Bunun yüzde 40'nı Belediyemiz karşılayacak ve yarısı hibe olacak. Görele için yaklaşık 35-40 Trilyonluk dev bir proje. Bu proje ile birlikte ilçenin 1960'lı yıllarda yapılmış olan şehir şebeke hattı da baştan aşağı yenilenmiş olacaktır. Görele'ye bu güne kadar yapılabilecek en büyük hizmeti gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Projeye iki yıl içerisinde ihale ve diğer işlemlerinin tamamlandıktan sonra başlanılacağı ifade eden BaşkanErener, "Gelevera deresinden ilçemize gelecek olan içme suyu projesi iki yıl içerisinde ihale ve diğer işlemleri tamamlandıktan sonra başlanılacaktır. Görele şehir içi projesinin bütün hepsi yeniden çizilecektir. Görele temiz bir şebekeden yeni cazibeli içme suyuna kavuşacaktır. Bununla beraber Görele Belediyesi hududunda yaşayan 18 Bin vatandaşımız ve aynı zamanda toplam 13 tane köyümüz bu sudan faydalanacaktır" şeklinde konuştu - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tolga Erener Tirebolu Espiye Görele Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

GÖRELE TREBOLU ESPİYE TAMMAMDA ÇAVUŞLUYU DÜŞÜNEN BİR ALLAH KULU YOKMU DEMİ YANİ ÇAVUŞLU ÇÖP SUYU İÇSE YETER, , , , ,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title